VSCode arduino programlama desteği kalkıyor mu?

taydin

Timur Aydın
Staff member
VSCode ile yaygın olarak kullanılan ve Microsoft'un geliştirdiği arduino programlama desteğinin eklentisini aradım bulamadım. Sonra internetten ilgili eklentiyi arayınca "deprecated" yazıyor. Hatta "gidin Arduino IDE" yi kullanın diyor. VSCode'un de fakto arduino eklentisi bu idi. Başka alternatifler de görüyorum x veya y kişisi tarafından yazılan, ama nasıl çalıştığı, işe yarayım yaramadığı belli değil.

1731229370641.png

VSCode ile yaygın olarak kullanılan ve Microsoft'un geliştirdiği arduino programlama desteğinin eklentisini aradım bulamadım. Sonra internetten ilgili eklentiyi arayınca "deprecated" yazıyor. Hatta "gidin Arduino IDE" yi kullanın diyor. VSCode'un de fakto arduino eklentisi bu idi. Başka alternatifler de görüyorum x veya y kişisi tarafından yazılan, ama nasıl çalıştığı, işe yarayım yaramadığı belli değil.

38038 eklentisine bak
Platfomio'nun nesi var? Çok hızlı derlediğinden ayrıca hoşuma gidiyor benim.

Hazır yazılmış arduino INO sunu hemen alıp derleyebiliyor musun? Benim gördüğüm kadarıyla proje yapısı farklı.

Mesela şimdi PIO blink kodunu import ettim, dosya standart cpp dosyası. Sıfırdan proje yazıyorsan sıkıntı değil de, birisi Arduino IDE ile birşey yazdı ve sen de denemek istiyorsan ne yapmak gerekiyor?

1731233109639.png

Mesela şimdi PIO blink kodunu import ettim, dosya standart cpp dosyası. Sıfırdan proje yazıyorsan sıkıntı değil de, birisi Arduino IDE ile birşey yazdı ve sen de denemek istiyorsan ne yapmak gerekiyor?

38042 eklentisine bak

Tekrar tekrar ".ini" dosyasına upload ve seri monitör ayarlarını yazmamak için, kodu kopyalayıp "boş projeye yapıştırıyorum . Çok dosyalı bir proje ile nasıl import olur denemedim bilmiyorum. Arduino için platformioda yazmak çok dha kolay, pratik geliyor bana.

Şimdi kurdum Arduino Community Edition. Basit bir program derledim ve sorunsuz çalıştı. Arduino IDE 1 e göre birçok artısı var. Sembollerin tanımlandığı ve kullanıldığı yerleri bulabiliyorsun. Build çıktılarını da proje dizininin altında "build" diye bir alt dizine yerleştiriyor. Bundan sonra herhalde IDE yi kullanmam :)

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back