YILDIZ ÜÇGEN BAĞLANTIDA ÜÇGEN BAĞLANTI HAKKINDA

bodlak

Üye
Üçgen bağlantıda motor klemens kutusu üzerinde bağlantının direk karşıdan karşıya yapılacağını biliyorum dolayısıyla Yıldız üçgen bağlantıda da bu duruma özen gösteriyordum. Motora giden karşılıklı kabloların aynı sırada (renk ve faz sırasında) olmasına özen gösteriyordum ancak Cuma günü Türkiyenin önde gelen kompresör firmalarının birisinin teknisyenleri 22kw bir motorun yıldız üçgeninin fotodaki gibi bağladı. Asıl bağlantının bu şekilde olması gerektiğini kendilerinin ölçtüğünü, karşılıklı bağlantının kara düzen bir bağlantı olduğunu söylediler. Sizlerin yorumu nedir? Bu arkadaşlar ölçüyor ise neyi ölçüp bağlıyorlar. Not: Motor klemens kutusunu içinde kahverengi kablonun karşısında kahverengi kablo siyah kablonun karşısında siyah kablo gri kablonun karşısında ise gri kablo var.
1.jpg

2.jpg

1743542367966.png

U=R V=S W=T siralamasini bozma. Bu baglantiyi yaptiktan sonra kontaktore nasil baglarsan bagla.

Renkler faza ait bobinleri gosteriyor.

Sizin söylediğinizden farklı olan nedir?

En basit ölçümde bobin gruplarının uçları belirlenir (hangi grubun giriş hangi grubun çıkış ucu olduğu biliniyorsa) bu da bilinmiyorsa yani giriş çıkış uçları karşılıklı olarak karıştıysa trafolardakine benzer şekilde polarite testi yapılır. Bobine ait giriş çıkış uçları da bulunmuş olur.

Üçgen bağlantıda motor klemens kutusu üzerinde bağlantının direk karşıdan karşıya yapılacağını biliyorum dolayısıyla Yıldız üçgen bağlantıda da bu duruma özen gösteriyordum. Motora giden karşılıklı kabloların aynı sırada (renk ve faz sırasında) olmasına özen gösteriyordum ancak Cuma günü Türkiyenin önde gelen kompresör firmalarının birisinin teknisyenleri 22kw bir motorun yıldız üçgeninin fotodaki gibi bağladı. Asıl bağlantının bu şekilde olması gerektiğini kendilerinin ölçtüğünü, karşılıklı bağlantının kara düzen bir bağlantı olduğunu söylediler. Sizlerin yorumu nedir? Bu arkadaşlar ölçüyor ise neyi ölçüp bağlıyorlar. Not: Motor klemens kutusunu içinde kahverengi kablonun karşısında kahverengi kablo siyah kablonun karşısında siyah kablo gri kablonun karşısında ise gri kablo var.41164 eklentisine bak
41165 eklentisine bak
K2 numaralı kontaktörde (2. Fotoda daha belirgin) bağlantı sırası (Soldan sağa) siyah kahverengi gri olmalı değil miydi yani motor korumanın çıkışı (Q1 in çıkışı) ile K2 nin çıkışı aynı sırada olmalı değil miydi? Çünkü motor klemens kutusunda siyahın karşısında siyah, kahverenginin karşısında kahverengi, grinin karşısında gri var.

Benim cizdigim kirmizi, yesil ve mavi renklendirmeye bakarsaniz adamlar da aynisini baglamis iste.

Motor baglanti kutusundaki baglanti aparatlari yatay yada dikey baglandiginda kolayca ucgen yada yildiz baglanti yapilabilsin diye motor klemensinde sargilarin uclari (giris cikislari) klemense kayik baglanir.

Adamlarda konnektor baglantisini buna gore yapmislar.

motor klemensinde kabul gören bağlantı hayali üçgen köprülerine denk gelen karşılıklı kabloların aynı renk olmasıdır. herhangi bi nedenle motor değiştirildiğinde rotor istenen yönde dönmediğinde kimileri faz değişimini girişten iki kabloyu değiştirerek hallederken bazıları da kontaktör çıkışı veya motordan dört kabloyu değiştirmeyi tercih ediyor. bu da renk karmaşasına neden oluyor.

sargı uçları klemense doğru çıkarılmış yani orijinal bi motorda fotodaki bağlantı kısa devreye neden olacaktır.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back