Yuki Amy (yada başka) mini elektrikli araba alma fikri

Sercan

--
Bende bu ara Yuki Amy modeline bakıp duruyorum. Çocukları okula götürmek, market alışverişi yapmak gibi basit işlerde kullanmak için buna benzer bir şey olsa epey iş görür. Şehir içinde her yere gidebilirim ama o parayı vermek istemiyorum. Aktuel kur ile 14 bin doları pilli bir oyuncağa vermek işime gelmedi.

Aynı fiyata Citroen Ami var. Marka olarak Yukiye göre daha güvenilir görünüyor.

Evet bunları da gördüm ama 2 kişilik. Bende iki çocuk var. İkisini de aynı anda okula bırakmak gerektiğinden bize uymuyor.

Çocukların okulu git-gel 5 km. Biri sabah, diğeri tam gün okula gittiğinden 3 tur yapmamız gerekiyor. Toplamda aylık yaklaşık 300 km yol yapılacak. Bu yol için iki senelik servis parası yaklaşık 80 bin tutacak gibi görünüyor.

YUki bir şarj ile 80-100 km yol yapıyor. 3 şarj ile 1 ay çocukları rahatlıkla götürebiliriz. Hesaplamadım ama sanıyorum aylık 20-30 TL yakıt masrafı demek oluyor. :D

İlk bakışta yine bile 370 bin halen karlı gibi görünüyor. Yakıt birşey değil ama 2 seneden sonra pil masrafı için düşünmek gerekebilir...

Sonuç olarak 200 bine kadar filan bir çözüm olsa almayı düşünürdüm ama 400 bine yaklaşınca ihtimal zayıflıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,722
Üyeler
3,118
Son üye
konce

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back