o grup U24 beslemesi gibi duruyor.Arkadaşlar,
Aşağıdaki fotoğrfda Sağlam olan bir karttan C88 in bacakların da 12,26 volt ölçüyorum yükde değilken ancak bozuk olan da 6,7 volt ölçüyorum hangi parça bozuk sizce.
o zaman şüphelimiz değişti Z2 minik zener diyot.o sıfır kilometre bende ondan şüphelenemişdim değişdirdim yenisiyle ama sonuç aynı
yeni şüpheli bu, sanırım 22V zener 300mW olması lazım.
bu z2 yinin sağlam olup olmadığını nasıl anlarım. sağlam karttan diode modunda ölçtüğümde 0,740 bozuk karttan aynı ölçüö 0,700yeni şüpheli bu, sanırım 22V zener 300mW olması lazım.
1 bacağı eksik arkadaşın ismi ney datasına bakalım onunda.
u24 yani
devre üstünde bizi yanıltabilir Z2.bu z2 yinin sağlam olup olmadığını nasıl anlarım. sağlam karttan diode modunda ölçtüğümde 0,740 bozuk karttan aynı ölçüö 0,700
U24 bence hiç çalışmıyor veya kararsız çalışıyor.Arızalı Kart
1 numara 380V
2 Numara 319 Volt
Sağlam Kart
1 Numara 344
2 Numara 314
Bu arada arızalı kart hiç çalışmıyor değil sağlam olan loaderda 5 amper yük verebiliyorken arızalı olan max 0,4 amper veriyor fazla çekmeye başlayında reset alıp duruyor
o verdiğiniz konu nerdeU24 bence hiç çalışmıyor veya kararsız çalışıyor.
o bölgedeki dirençlerin hepsini göz ve ölçü aleti ile kontrol edin dirençleri devre üstünde ölçebilirsiniz
Z2'yi verdiğim konudaki @taydin abinin yaptığı gibi kontrol edin ama o kadar küçük zeneri kontrol ederken bacağını kırma ihtimaliniz var pratik bir yol düşünüyorum zeneri denemeniz için.
bknz'ye tıkla abio verdiğiniz konu nerde
U24'ün adı ney datasına bakalım 22 zener takıp uçurmayalım sonra.dirençlerin hepsi kontrol edildi zeneri söküyorum. tamam peki denemek için bizim normal 22 voltluk bi zeneri taksam olurmu tabi bakmam lazım 22 voltluk zenerim varmı diye.30950 eklentisine bak
bu arkadaşın 1 numaralı bacağı nereye gidiyor?TOP271
galiba sağlam,
tamam ölçeyim bu arada zener yokken yine anot tarafı 0 katot tarafı 6.24 volt var boardda elinizden öper.
Niye disarda olcuyoruz D20 yi ?D20'yi söküp dışarıda ölçer misin o bir diyot bir yönde 0.435-0.500 falan değer vermesi lazım
D12*D21 ?OPTO(U22)
Z2
D20
D12