Az adetli üretim için kutu seçimi - kim ne kullanıyor?

Hazır plastik kutular iş görmüyorsa, sac kutuyu, projeye göre güzelce yapıyorlar. Plastik enjeksiyon gibi kalıp yaptırmak gerekmiyor. 15 sene kadar önce yaptırmıştım 10 adet için bile maliyet makul

Altınkaya ile görüşmekte de fayda var. Özel kutu imalatları var. Hazır kutudan pahalı olacaktır, ama plastik enjeksiyona göre çok daha ucuz olacaktır diye tahmin ediyorum.

Kutu mecburiyeti yoksa hazır kutulara göre tasarim yapılır. Yurt içine satılacaksa düşük adetlerde aliexpress vs gümrük masrafından ötürü getirmek mantıklı olmuyor.
Ayrıca altinkayaya devrenizi alıp giderseniz ellerindeki hazır kutulardan uygun olani seçip, sizin devrenize göre delik vs açıyorlar.

Ben de yerli üreticiden yanayım. Yeter ki kalite ve fiyat yerinde olsun. İlk bakışta ali express'e göre daya iyi seçenek sunuyorlar.
Tabii ki çok adetli siparş için fiyatları uygun sayılmaz, ama katkı değeri yüksek az adetli ürünlere tam uyar.
Baskı devre ve mekanik elemanlar için 3d printerde kutunun iç ölçülerine göre tasarlanmış içine boşluksuz oturan bağlantı iskelesi de yapılır.

FDM baskı da aslında çok iyi bir seçenek. Göreceli olarak dünyanın en pahalı FDM yazıcılarından olan Prusa yazıcıların kendi gövdesi de FDM baskı. Adamlar üretimi kendi yazıcıları ile yapıyorlar. İyi ve çalışan bir devre ortaya çıktıktan sonra hiçbir müşteri "bu kutu 3B yazıcıda basılmış, estetik değil" demez.

SLA işi biraz pahalıya gelir. Süre olarak da uzun sürer. SLA baskı daha çok boyut olarak küçük, ama çok yüksek ayrıntı gerektiren uygulamalarda faydalı oluyor.

Prusa yapabilir çünki potansiyel müşterileri böyle çözümleri kabul ediyor.
Genellikle müşteriler (ben de dahil) ilk olarak dış görünüşüne bakarlar. FDM yüzey işleme tabe tutulunca ise işçilik maliyeti ortaya çıkar.
Yine de detaylı bakılması lazım. Doğru seçim için önce kutu maliyeti satış fiyatındakı makul payı belirlenmelidir.
SLA'ya gelince, sanki ağırlık bazında Altınkaya'ın sunduğu ürünlerden daha pahalıya mal olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,550
Üyeler
3,055
Son üye
0xyit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back