Aktüatörler için motor gücünü ileticek kayış ve kasnağı nereden bulabilirim?

Eski bir projemi yeniden yapıyorum. Kısacası bir quadruped sudo-bacaklı bir robot. Hareket etmek için iki motor kullanıyorum. Ön ayaklar direkt motor şaftından sürülüyor ancak, arka bacaklara güç aktarmam gerek.

Motor şaftı 6mm, bunu kuplör ile uzatmak mümkün ancak 6 mm çap ve 10 mm kayış için olan ve üstü boyutlarda biraz daha geniş olan (yani 40 T gibi) kasnakları arıyorum. Kasnaklar be kayışlar konusunda çok bilgili değilim açıkçası. Bulabildiğim parçalar hep 3 boyutlu yazıcılar için mesela:

https://www.rhino3dprinter.com/urun...PJZBQeQTvmN2-RMMHms5L3RLT75vkfml1LGfrHSFUyxmY

Ancak buna uygun bir kayış bulamadım açıkçası. Sorularım şunlar:

• GT2 bu uygulama için iyi bir seçim mi? Çünkü zamanlama bu projede önemli ancak yinede fazlaca yük oluşabilir. Kayışın kaymaması gerek.
  • Kayış ve kasnakları nereden temin edebilirim? Bildiğiniz siteler, üreticiler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Kayış yerine ip ile yapılan projeler var onları da araştırabilirsiniz
Robot bacağı gibi bir uygulamada gt2 siyirabilir gibi geldi bana

Kayış yada zincir alan kullanımı açısından da verimsiz olacaktır. Fren teli tarzı bir çözüm daha mantıklı bir yakalaşım olabilir.

Kayış yerine ip ile yapılan projeler var onları da araştırabilirsiniz
Robot bacağı gibi bir uygulamada gt2 siyirabilir gibi geldi bana
Haklısınız, ancak bacakların üzerinde pozisyon kontrolüde yapmam gerek o sebeple kayış kullanmak uygun gibi geldi. Pozisyon kontrolünü facilite edebilir miyim sizce ip ile? Ekstra bir encoder gerekir zannederim.

Kayış yada zincir alan kullanımı açısından da verimsiz olacaktır. Fren teli tarzı bir çözüm daha mantıklı bir yakalaşım olabilir.
Fren teli acaba nasıl kullanılır bu bağlamda? Pozisyon kontrolü için kullanılması uygun mudur? Alan konusunda haklısınız oldukça küçük bir alanda çalışıyorum. bir A4 kağıdı kadar bile değil ancak otonom karar vermesi için gerekli olan ekipman ve gerekli bataryayı çekecek torkta motorlar maalesef mikro boyutlarda imkansız. O sebeple JGB37-520 serisinden bir motor kullanıyorum, tork/fiyat/alan açısından en uygun bunu bulabildim Türkiyede.

Celik telle hareket aktarmak icin 1mm den cok daha ince tel kullanmaniz lazim. Aksi halde kucuk yaricaplara saramiyorsunuz.
Tel incelirse bu kez de zayifliyor.

Ince celik tel (fren telinin incesi) bulmak da mesele. Sirf bu tip malzeme satan bir yeri Ankara'da Ostimde bulmustum.

GT2 kullanabilirsiniz. motorsikletler bile GT3 (gt2'nin daha kalın hali) kullanıyor. 9mm altına düşmemeye çalışın sadece, ve datasheete uygun gerin.

Fren teli acaba nasıl kullanılır bu bağlamda? Pozisyon kontrolü için kullanılması uygun mudur? Alan konusunda haklısınız oldukça küçük bir alanda çalışıyorum. bir A4 kağıdı kadar bile değil ancak otonom karar vermesi için gerekli olan ekipman ve gerekli bataryayı çekecek torkta motorlar maalesef mikro boyutlarda imkansız. O sebeple JGB37-520 serisinden bir motor kullanıyorum, tork/fiyat/alan açısından en uygun bunu bulabildim Türkiyede.
Bunu mu kastediyorsunuz?
Robot baçağını hareket eden mil deviri ne kadar isteniliyor? 60 RPM ile kayışa gerek kalmayabilir.
Motorun enkoderi de var. Çıkış miline homing sıfırlama sensörü eklenince motor miline bağlı enkoder sayım/pozisyon için kullanılabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,595
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back