Seni bir noktadan diğer noktaya daha kısa sürede götürüyor.
Hız önemli değilse farklı araçlarda kullanılabilir.
Seni bir noktadan diğer noktaya daha kısa sürede götürüyor.
Parasını verip aldığın evden yıllar sonra sürpriz bir şekilde atılmanın (rezerv alan) yanında anlaşmasını bu şekilde yaparak alınan beygirlerin azlığı pek koymuyor artık.Bu tip uygulamalarda sıkıntının en büyüğü, satıcının bazı özellikleri yazılımla engellemesi değil. En büyük sıkıntı, baskı ile ülkeyi yönetenlere kanun çıkartıp, bu tedbirleri bypass etmenin suç saydırılması. Adam diyelim arabayı hackledi ve parasını verdiği beygirleri geri aldı. Firma hemen tazminat davası açacaktır, ve en büyük pazarlardan birisi olan ABD'de de hackleyen kişi mahkum edilecektir.
Toyota kazaya karışan (sebep olan) bir araç için dehşet miktarda ceza ödedi. Frenlerde olan bir sıkıntıydı sanırım. Sonrasında o serideki bütün araçları servise çağırıp revize etti başka ceza ödememek için.Geçtiğimiz günlerde 2016 model aracım için "gönüllü geri çağırma" işlemi yapıldı. Şaşırdım. Antifriz vs koymuşlar. Kayış kasnak üzerini örten keçe gibi bir şey vardı. Parçalanmak üzereydi onu da değiştirmişler. "Egr aksiyonu" denen ünlü işlem. Benim yeni haberim oldu.
Toplamda 100binTL gibi masraf çıkmış. Detayı elimde mevcut. Borusan'a fatura edilecekmiş.
Yapılan işten memnun kaldım. Ancak sevinsem mi üzülsem mi emin olamadım. Fabrikasyon hata olup sanırım mahkemeye gidilmesin diye yapıldı.