Duyuru! Forumda Kullanıcı Puanlaması

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Forumumuz da mesaj sayısı, eklenen kaynak sayısı, beğeni sayısı gibi durumlara göre üyelerimize puan verilmektedir.
Başlangıçtan beri hedef belirlemediğimizden herkeste sabit 113 puan bulunmaktaydı.
Bu gün bu değeri düzenli dağıtmak adına biraz çalışma yaptım.
Çalışma sonucunda mesajlar, konular, kaynaklar tekrar sayıldığı için tüm üyelerimize puan kazanımı ile ilgili bildirimler gitti.

Üye puanı sistemimiz hala tam oturmuş durumda değildir. Biraz üzerinde çalışılması gereken bir yapıya sahip.
Bu yapı ile ilgili daha kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz.

İyi Forumlar.

Faydası ne onu anlamadım?

Neden her şeyi dert etmeye meyilliyiz?
Orada duran bir sistem vardı. Benim de gözüme çarptı. "Neden burası sabit 113 de kalmış" diye kendi kendime düşündüm.
Sonra biraz araştırdım, madem böyle bir sistem var biraz daha işlevsel olsun diye düzenledim.

Bu sistemde birinin mesajını beğendiğinizde, Foruma kaynak eklediğinizde, 100, 500, 1000 mesajı geçtiğinizde vs. işlemlerden puan kazanıyorsunuz.
Sayfa yukarısındaki "Üyeler" sekmesine tıkladığınızda kimin kaç mesajı var, kaç beğenisi var gibi istatistikleri görüyorsunuz. Hepsi bu kadar.
Neden durduk yere yarışa girildiği düşünülüyor, yada neden birilerini puanlama ihtiyacı duyuyorsunuz? Eskiden ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin.
"Öküz altında buzağı arama" ya gerek yok.

Neden her şeyi dert etmeye meyilliyiz?
Soru da tam olarak buydu da cevap alamadık.

Neden durduk yere yarışa girildiği düşünülüyor, yada neden birilerini puanlama ihtiyacı duyuyorsunuz? Eskiden ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin.
"Öküz altında buzağı arama" ya gerek yok.
Durduk yerde değil.

İşe yaramayan bir şeyi işe yaramaması için düzenliyorsun bunu da forumda konu olarak duyuruyorsun.

Bizde "neden" diye sorduk ona da buzağı aramayın diyorsun. :saril:

Soru da tam olarak buydu da cevap alamadık.

Durduk yerde değil.

İşe yaramayan bir şeyi işe yaramaması için düzenliyorsun bunu da forumda konu olarak duyuruyorsun.

Bizde "neden" diye sorduk ona da buzağı aramayın diyorsun. :saril:
Normalde duyuru yapmayacaktım. Ama düzenlemeden sonra tüm üyelere bildirim gitti. O yüzden duyuru yapma ihtiyacı hissettim.

İstatistikler bazılarımız için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Ama bazılarımızda merak ediyoruzdur.
Ben yeni bir foruma üye olsam ilk bakacağım yer istatistiklerdir.
Kim admin, kim moderatör, kimin kaç mesajı var, kimin kaç beğenisi var vs. vs.
Bu istatistikler forum sakinlerini tanımaya yardımcı olur. Yoksa "Sercanın 1000 puanı var mış. Dur biraz mesaj kasayım da geçeyim onu" gibi girişimde bulunulsun diye değil. Bunu yapacak adam da zaten hemen kendini belli eder. Biz de gerekeni yaparız.
İşe yaramayan bir şeyi işe yaramaması için düzenliyorsun
Sonra biraz araştırdım, madem böyle bir sistem var biraz daha işlevsel olsun diye düzenledim.
İşe yaramaması için düzenlediğimi hiç bir yerde söylemedim. Bu senin düşüncen. Gayet de işe yarar.
Sadece art niyetli kullanılmaması gerek. "Uyuyan yılanın kuyruğuna basma"ya devam edersek ondan da şüphe edeceğiz anlaşılan.

@Gokrtl bu konu ilk defa şimdi konuşulmuyor.

Forumun istatistikleri kadar istikametini bilmek istemenin ne mahsuru var?

Ayrıca soru soranların da makul bir merakı var. Niye insanları bir şey aramakla itham ediyorsun?

Daha önce konuşulan konuyu hatırlamıyorum. Konuya dahil miydim onuda hatırlamıyorum.

Forumun istikametini bilmekte bir sakınca yok tabi. Ama "Ne faydası var" şeklinde sorulunca, bir faydası yokmuş gibi bir alğı uyandırıyor.
Her makul soruya makul cevabım var. Yalnız soruda makul olmalı.

Nasıl ki her insanın kendine göre bir karakteri varsa aynı şey benim için de geçerli. Ben forum dahilinde de normal hayatımda da herkesle uyumlu konuşmaya çalışıyorum. Konuştuğum insanların kırmızı çizgisini biliyorum ve oralara yaklaşmayacak şekilde konuşuyorum.
Karşılığında da aynı şeyi bekliyorum. Biri benimle konuşuyorsa, benim huyumu suyumu bilsin, ona göre konuşsun istiyorum.
Bu şu demek değil "Ben bağırayım çağırayım, herkes benim huyuma gitsin" Böyle bir beklentim yok, olamazda zaten. Sadece karşılıklı hoş görü, kişiye göre muamele.
Ben kendimi biliyorum. Tahamül seviyem düşük. O yüzden benimle konuşulurken benim karakterime özgü konuşulsun istiyorum.
Yani bunu buraya yazdım diye birtek benim burnum büyük değil, ben Adminim edasını yansıtmaya çalışmıyorum. Bu yazdıklarım herkes için geçerli.
Herkesin bir tahamül sınırı vardır, karşındaki ile konuşurken aşmamaya özen göstermek gerek. Bunu gözetmiyorsan o zaman karşındaki de senin sınırlarını çiğner. Sonuç kısır döngü. Gereksiz tartışma.

Daha önce konuşulan konuyu hatırlamıyorum. Konuya dahil miydim onuda hatırlamıyorum.

Forumun istikametini bilmekte bir sakınca yok tabi. Ama "Ne faydası var" şeklinde sorulunca, bir faydası yokmuş gibi bir alğı uyandırıyor.
Her makul soruya makul cevabım var. Yalnız soruda makul olmalı.

Nasıl ki her insanın kendine göre bir karakteri varsa aynı şey benim için de geçerli. Ben forum dahilinde de normal hayatımda da herkesle uyumlu konuşmaya çalışıyorum. Konuştuğum insanların kırmızı çizgisini biliyorum ve oralara yaklaşmayacak şekilde konuşuyorum.
Karşılığında da aynı şeyi bekliyorum. Biri benimle konuşuyorsa, benim huyumu suyumu bilsin, ona göre konuşsun istiyorum.
Bu şu demek değil "Ben bağırayım çağırayım, herkes benim huyuma gitsin" Böyle bir beklentim yok, olamazda zaten. Sadece karşılıklı hoş görü, kişiye göre muamele.
Ben kendimi biliyorum. Tahamül seviyem düşük. O yüzden benimle konuşulurken benim karakterime özgü konuşulsun istiyorum.
Yani bunu buraya yazdım diye birtek benim burnum büyük değil, ben Adminim edasını yansıtmaya çalışmıyorum. Bu yazdıklarım herkes için geçerli.
Herkesin bir tahamül sınırı vardır, karşındaki ile konuşurken aşmamaya özen göstermek gerek. Bunu gözetmiyorsan o zaman karşındaki de senin sınırlarını çiğner. Sonuç kısır döngü. Gereksiz tartışma.

İstatistiklerin senin için de bir önemi yok.

Biz buraya bir ay ara ile üye olduk.

Sayılara baksaydın burası yerine daha önce üye olduğun yerlerde olurdun.

" Faydası ne onu anlamadım?" demek konunun ne anlam ifade ettiğini anlamadım demekten başka bir şey değil. Bu soruyu soran tek üye de ben değilim.

Sen herhalde alınan bir günündesin ama soru sorduk diye bizi birşey aramak ile itham etme.

Banlanırım diye mi çekineceğimi zannediyorsun?

1763321566807.png
1763321615759.png

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
8,544
Üyeler
3,395
Son üye
Hüseyin Binici

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back