Gaz valfi kablosu tamiri

Öğretmen27

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba. Alarko aldens f serisi yoğuşmalı kazanın anakart ile gaz valfi arasındaki kabloda sorun vardı. Kablonun soket kısmını falçatayla ayırdım minik bir doğrultma devresi çıktı. Dirençler yanmış. Buraya kaç ohmluk direnç takayım. 0-100 ohm arası uygun olur diye düşünüyorum ama gaz valfine gittiği için riske atmadım size danışayım dedim.
Kartın fotosu ve gaz valfinin etketini de fotosunu ekledim.
Bu dirençler ani voltaj dalgalarını sönümleme amaçlı mı konulmuş?

Ekler

• IMG_20260507_092353.jpg
    IMG_20260507_092353.jpg
    783.8 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2026-05-07-09-40-34-955_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2026-05-07-09-40-34-955_com.miui.gallery.jpg
    145.5 KB · Görüntüleme: 36
Bu tip tamirleri yasal sorun yaşamamak için sadece yetkili servis olarak yapmak lazım diye düşünüyorum. O evde gaz ile ilgili bir sıkıntı veya kaza olursa, yapılan incelemede yetkisiz müdahale belli olacaktır ve hemen seni bulacaklardır.

Bu tip tamirleri yasak sorun yaşamamak için sadece yetkili servis olarak yapmak lazım diye düşünüyorum. O evde gaz ile ilgili bir sıkıntı veya kaza olursa, yapılan incelemede yetkisiz müdahale belli olacaktır ve hemen seni bulacaklardır.
Doğru yapmayalım. Peki dirençlerin konulma amacı ve değeri ile ilgili bir bilginiz var mı?

Amaç voltajı düşürmektir. Maliyet açısından trafo koymamışlar herhalde. Giriş voltajı belli, valfin üzerinde çalışma voltajı da yazıyordur, buradan voltaj düşüm oranı hesaplanabilir (empedans üzerinden gidilecek!)

Amaç voltajı düşürmektir. Maliyet açısından trafo koymamışlar herhalde. Giriş voltajı belli, valfin üzerinde çalışma voltajı da yazıyordur, buradan voltaj düşüm oranı hesaplanabilir (empedans üzerinden gidilecek!)
Tamam da valfin üzerinde 220 v yazıyor. Karttanda da 220 v geliyor. Nasıl voltaj düşecek?

Son düzenleme:
O zaman onlar sigorta direnç olabilir. Yani direnç değeri çok düşük veya 0, ama akım limiti aşılınca devreyi açıyor.

Madem hazır 230 VAC var, neden 220 VDC gaz valfi kullanmışlar? Tuhaf.
Gaz valfinin üstünde 220 vrac yazıyor. Anakarttan da 220 v geliyor diye düşünüyorum. Anakarttan gelen 220 v bu küçük elektronik kart vasıtasıyla doğrultulup gaz valfine gidiyor. Ben öyle düşünüyorum doğru mu acaba?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,144
Üyeler
3,710
Son üye
serefyurttas

Son kaynaklar

Back