Metal dedektörü yapmak

sütlaç

Yeni Üye
Herkese merhaba ilk projemi metal dedektörü olarak seçtim.
Malzemeleri seçmeyi ve birleştirmeyi gemini ile konuştum ve konuşuyorum.
Yaptığım devrede hoparlörden ses geliyor potansiyometre ile ayarlanıyor ama metale karşı tepki vermiyor.
Bobin 15cm çapında 0.40m bakır 30 tur sardım.
Ne555p
47k direnç
2.2 uf kondansatör
104 mercimek kondansatör
Bc547
100k potansiyometre
4 tane kalem pil var
Sardığım Bobini 2.3 ohm ölçtüm

Son düzenleme:
Elektronik tasarım konusunda gemini veya diğer yapay zeka ürünlerinin başarılı olmadığını biliyoruz. Güvenmek hata olur. Bunun yerine denenmiş hazır proje varsa çalışma ihtimali daha yüksek. Diğer taraftan sadece malzeme listesine bakarak neden çalışmadığını anlamak ve yardım üretmek çok zor. Belki tasarım yanlıştır. Başka açıdan bakarsak anlatılan doğru olsa da gerçekte yapılan proje hatalıdır. Bunu buradan asla anlayamayız. Yanlış noktayı kendiniz de fark etmediğiniz için bize anlatmanız mümkün olmayabilir. Yardım istemenin püf noktası detaylı bilgi vermektir. Elektronik camiası şemayı çok sever.

Elektronik tasarım konusunda gemini veya diğer yapay zeka ürünlerinin başarılı olmadığını biliyoruz. Güvenmek hata olur. Bunun yerine denenmiş hazır proje varsa çalışma ihtimali daha yüksek. Diğer taraftan sadece malzeme listesine bakarak neden çalışmadığını anlamak ve yardım üretmek çok zor. Belki tasarım yanlıştır. Başka açıdan bakarsak anlatılan doğru olsa da gerçekte yapılan proje hatalıdır. Bunu buradan asla anlayamayız. Yanlış noktayı kendiniz de fark etmediğiniz için bize anlatmanız mümkün olmayabilir. Yardım istemenin püf noktası detaylı bilgi vermektir. Elektronik camiası şemayı çok sever.
Parçaları detaylı olarak nerelere bağladığımı anlatsam yardımcı olur musunuz?
Bu tarz proje yapmak istiyorum ancak yapacak kaynak bulamadım. Nerelerden proje yapabilirim?

Metal dedektörleri ile endüktif sensörler aynı mantıkla çalışır. Sadece etkili mesafesi daha dar. 3~10mm kadar.
Çalışmayı daha rahat test için önce endüktif sensör ile başlayabilirsiniz.
Elinizde frekans sayıcı, skop, DMM yoksa ilk proje olarak metal dedektörü zor bir proje olur. Bunlara zaten sahibim, kullanmakta mahirim derseniz siz bilirsiniz ama başlamak için zor bir proje.
Ben de ilk proje olarak 8~10 komponentli FM verici projesi ile başladım. Çalıştıramadım. Hala da çalıştırabilmiş değilim. Bobin içeren ve akord gerektiren projeler, elinizde ölçü aleti (skop, freq counter vb ) olmadan ve bunları iyi derecede kullanmayı bilmeden yapması zor projelerdir. kıl tüy bir sürü problem çıkar. Çözmek bilgi ve ölçüm gerektirir.
Rezonans belki de elektronikte en basit malzemeler ile yapılan ama en zor elde edilen olaydır. O yüzden kolay gelsin

Forum istatistikleri

Konular
9,256
Üyeler
3,792
Son üye
bahtsızkarakter

Son kaynaklar

Back