Recent content by ayarsiz

  1. A

    İlginç, Komik ve Tuhaf tasarımlar

    Tarayıcıdan girince böyle anonim aramaları gösteriyor. Uygulama üzerinden bile bazen alakasız ürünler çıkabiliyor arama yaptığında ya da önerilen ürünlerde. Sanki birisi gelip şöyle diyor: Biliyorum ilgilenmiyorsun, ama bir bak belki hoşuna giden bişeyler vardır.
  2. A

    Samsung SyncMaster 2233 Arızası

    Florasan arızalıda olabilir ama bence besleme katında sorun var gibi. Florasana giden kablolarda bile sorun olabilir.
  3. A

    PSU'daki oksitlenme diğer parçalara zarar verir mi?

    Test esnasında cihazın voltaj ve sıcaklık değerleri stabil mi değil mi ona bakman gerek. Örnek veriyorum 12 volt kanalı yük altında 11 volta düşüyorsa sıkıntı var demektir.
  4. A

    PSU'daki oksitlenme diğer parçalara zarar verir mi?

    Havadan nem kapmamanı tavsiye ediyorum. Cihazın çok eski değilse diğer parçaların zarar göreceğini sanmıyorum. İlla ki cihazının durumundan emin olmak istiyorsan stres testi yapan programlar var. HeavyLoad, OCCT benim bildiklerim. Bunlardan biriyle sistemi birkaç saat teste tabi tut. Sorun varsa...
  5. A

    XR2206 Kendin Yap Sinyal Jeneratörü

    + - 12 voltun durumu ne olur peki :D
  6. A

    XR2206 Kendin Yap Sinyal Jeneratörü

    XR2206 nalları havaya dikmiştir :facepalm1:
  7. A

    XR2206 Kendin Yap Sinyal Jeneratörü

    Ground plane e sapla gitsin kısa yoldan.
  8. A

    Cep telefonu önerisi.

    Bana sorarsan telefonu sadece asıl amacı için kullan. Küçücük ekrana saatlerce bakmayı pek sağlıklı bulmuyorum hem kullanıcı hemde cihaz açısından. Kullanacağın uygulamaları windows ortamında bulamıyorsan, bilgisayara androidde kurabilirsin. Bakınız: www.android-x86.org
  9. A

    SERİAL MONİTÖR VE İKİ ADET 7 SEGMENT DISPLAY

    Kodlama bilgim pek fazla değil ancak gördüğüm kadarıyla bütün kod tek basamaklı sayı üzerine yazılmış. İlk basamakta şu ikinci basamakta şu yazsın gibisinden değiştirilmesi gerek en basitinden.
  10. A

    Creative Inspire m5300 kablolu kumanda arıyorum

    Yardımcı olabildi isek ne mutlu. Yalnız dikkat et ses kontrolü 5 volt ile yapılıyor. Resimlerde gördüğüm kadarıyla voltaj ayarlaması zener diyotla yapılmış.
  11. A

    Creative Inspire m5300 kablolu kumanda arıyorum

    https://forum.allaboutcircuits.com/threads/creative-5-1-pc-speaker-system-stopped-working.96687/ Bu sayfadan okuduklarım göre ses kontrolü dijital olarak yapılmış. Cihaz modelleri farklı olabilir ama çalışma mantığı aynıdır. 9 pin konnektörde sadece 3 pin kullanılmasını başka bi şekilde...
  12. A

    Creative Inspire m5300 kablolu kumanda arıyorum

    O zaman bu belki işe yarar
  13. A

    Creative Inspire m5300 kablolu kumanda arıyorum

    On switch pinini gnd ye kısa devre edince cihazın açılacağı yazıyor. Doğruluğu teyit edilirse buna göre bi devre çizilip o şekilde bi çözüm oluşturulabilir.
  14. A

    Creative Inspire m5300 kablolu kumanda arıyorum

    https://pinoutguide.com/Audio-Video-Hardware/creative_inspire_5300_pinout.shtml Şöyle bi bilgi mevcut ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.
  15. A

    Dewalt marka matkabı dışarıdan batarya ile nasıl çalıştırırım

    Burda termistör olabilir batarya aşırı ısınmasın diye. Anladığım kadarıyla C1 C2 C3 C4 kısaltmaları pil hücrelerini temsil ediyor. Her bi pilin voltajını kontrol etmek için. Batarya 5 pin iken cihazın 4 pin olmasından dolayı cihazın ara değerde bi voltaj istiyor olabileceğini düşünüyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,884
Mesajlar
100,409
Üyeler
2,492
Son üye
alikara3

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top