Recent content by Aytuğ

  1. A

    2 Saniye Çıktı Alma

    Yapacağım projede detaylar şöyle 12V luk bir sinyalim var tasarladığı devreye girecek ve 2 sn buzzer ödecek bu sinyal gelip bekleyede bilir veya art arda da gelebilir o yüzden kondansatörün deşarj işlemi hızlı olmalı. Yaptığım devreyi atmak istedim ama board üzerinde denediğim için atsamda...
  2. A

    2 Saniye Çıktı Alma

    Flip flop ile olur ama benim bu devre ile yapmam gerekiyor. Ben devreyi kurdum ama buzzer düşerek (azalarak) ötüyor. Buna bir zener diyot ile regüle yapsam olur mu ?
  3. A

    2 Saniye Çıktı Alma

    Direnç koyarak zaman ayarı yapmam gerekmiyor mu ? T=R.C denklemi ile ve transistör olarak ne kullanmam gerekiyor en önemlisi de kondansatörü nasıl deşarj yapabilirim?
  4. A

    2 Saniye Çıktı Alma

    Kondansatör ile yapmam gerekiyor bir entegre ile değil. Teşekkür ederim
  5. A

    2 Saniye Çıktı Alma

    İyi günler Bir tane devre tasarımı yapmam lazım. Bu devreye 12V sinyal girişi olacak ve buzzer 2 sn ötecek. Nasıl yapabilirim ?

Forum istatistikleri

Konular
5,904
Mesajlar
100,832
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top