Recent content by Baranismen

  1. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Bir şey daha geldi aklıma. Acaba bu problemin giriş / çıkış empedansı ile alakası olma ihtimali nedir? Gitar efektleri genelde 1M veya 470K değerinde bir giriş, 10K civarı da çıkış empedansına sahip olur.
  2. B

    Reverb hakkında

    Decayi tölere etmek adına belki basit bir kompresör stagei entegre edilebilir, ca3080 veya x bir opamp bazlı. Sesli düşünüyorum sadece :)
  3. B

    Reverb hakkında

    Ne kadarlık bir decay var peki şu an? Veya şu an nasıl duyuluyor, room reverb mi yoksa hall gibi daha büyük mü? Phase cancellation çıkış sinyalini zayıflatmıyor değil mi?
  4. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Kablonun ucundan kastınızı anlamadım ama dediğim gibi mikrofonu ayrı bir kablo düşünün, bir ucu mono bir ucu mikrofon, bunu takınca problem yok, yaptığım kablo ile gitarı bağlayınca satürasyon var evet. Şart oldu zaten bunun şemasını çıkartacağım, biraz uğraştıracak ama, düzgünce foto çekip...
  5. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Kendi mikrofonu basit bir yaka mikrofonu, ince kablosu var ve uzunluğu 40cm kadar. Benim yaptığım kablo enstrüman kablosundan, daha kalın, bir ucu 6.35mm mono diğer ucu 3.5mm mono, onun da boyu 30cm civarı, aralarında 10cm fark vardır veya yoktur en fazla.
  6. B

    Reverb hakkında

    2399'un seri olarak kullanıldığı 1 veya 2 devre gördüm, delay süresini uzatmak için yapılmış o da, ama entegrenin yapısından ötürü belli bir ms sonrası ister istemez bozulma yaşanıyor feedback olan sinyalde. Zaten 2399'u reverb için kullanmak biraz mantıksız, en fazla spring reverb tarzı bir şey...
  7. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Valla bir kaç şey denedim ama önüne geçemedim açıkçası. Negatif (alt) tarafta oluşan clippingin önüne geçemiyorum maalesef. Mikrofon ile deneyince yok, ki giriş seviyeleri birbirine yakın ama ne hikmetse elektro gitar ile maalesef satürasyon yapıyor. Asimetrik diyot var desem tıraşlama için o da...
  8. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Tek entegre var bendekinde de, o da sp31101 diye bir compander.
  9. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Hocam dediğiniz transistörler bunlardan biri sanırım, ikisi de 1815, emiter ve collector bacakları arasındaki direnç farkları 10 kat ikisinde de, 1k 10k, 15k 150k gibi. Attığınız şemaya en yakın yerleşim burası gözüküyor, giriş bölgesine de yakın hem.
  10. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Bu demek oluyor ki transmitterdaki pil 9v yi artırmak gerekir, ki o da fiziken çok zor yeni bir kasa falan demek çift 9v pil için örneğin.
  11. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    O kısımda mutabığız zaten. Ama preamp, opamp üstünden değil de transistörler üzerinden sağlanıyor gördüğüm kadarıyla. Kısmakta sorun yok kısılır, ama benim öğrenmek istediğim satürasyon seviyesinin daha da yukarı çekilip çekilemeyeceği aslında, yani üst limitin Yükseltilebilme ihtimali. Gain...
  12. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Yani çünkü cızırtı yapıyor, sahnelerde çalıyoruz ev ortamında telafi edilir elbet ama sahnede amfiler kabinler vs ile evde 1 olan orda 5 oluyor :)
  13. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Bildiğimiz elektro gitar bağlı, 2 gitarım var hatta biri aktif diğeri pasif manyetikli. Full analog olduğu için bu gain limitinin de donanımsal olduğunu ve bir şekilde çözülebilecek bir şey olduğunu düşünüyorum halen :)
  14. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Doğrudur elektro gitar bağlıyorum hocam. 1k lık dirençten 3 tane gördüm alıcıda, ama transmitter da yani gitarı bağladığım kısımda göremedim sanırım, ama tekrar bakacağım.
  15. B

    Clipping yapan VHF Transmitter

    Kazanç fazla evet onun farkındayım ama bunu donanımsal olarak limitleyen bir şey olmalı diye düşünüyorum, ilk şüphem de transistörler zira opamp yok devrede. Bolca c9014 transistör var her iki modülde de. Kazancı düşürmekte çok sorun yok, en kötü üstündeki 10k trimpotu yükseltirim, ama bu sefer...

Forum istatistikleri

Konular
5,917
Mesajlar
100,990
Üyeler
2,502
Son üye
FURKAN1

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top