Recent content by czorgormez

  1. czorgormez

    Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

    cihaz arızalıydı (kartların soketleri oynamış) herhalde tamir fiyatı çok yüksek çıkınca bir süre depoda durdu oradan da hurdalığa gönderildi.
  2. czorgormez

    Stm32f103 25Q128 Spiflash FatFs kullanımı

    burada arduinolu bir örnek ve sayfanın en altında bu konuda birçok referans var: https://mischianti.org/stm32-add-spi-flash-memory-with-fat-fs/
  3. czorgormez

    Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

    ben tesise gitmedim. oradan malzeme ayıklayan birinden aldım. bu işin asıl merkezi ankara.
  4. czorgormez

    PS5 Slim Arizali mi?

    devrede ptc - polyfuse türü sigorta var mı ?
  5. czorgormez

    Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

    orada işin içine depolama, teknik uzmanlık ve işçilik maliyetleri giriyor. alet senin için altın değerinde ama onu elinden çıkarmak veya müşteriye ulaştırmanın maliyeti firmaya çok yüksek. bunun yerine anında parçalayıp 5 dolar kar ediyor. parçalamasa 3 günde orada dağ gibi cihaz birikir...
  6. czorgormez

    Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

    o olay tamamen şans gece 3te açılmış bi letgo ilanını görüp yazışıp gidip almıştım. 2 tane agilent sinyal jeneratörü vardı adamın elinde. bu aletleri geri dönüşüm tesisinden almış. düşünün bizim görmediğimiz neler geri dönüşüme çöpe gidiyor demek.
  7. czorgormez

    Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

    brymen869 fiyatına göre oldukça iyi, fluke 17B'de alınabilir. https://github.com/TomWilkinson/Multimeter-Reviews/tree/main
  8. czorgormez

    Elektronik laboratuvarımı kuruyorum

    gerektikçe alıp masayı şekillendirmek en güzeli. diğer türlü lazım olur diye bakarsan bu işin nerdeyse sonu yok. elinde yoksa ilk adımda en azından orta seviye bir brymen ya da uni-t dmm almak olmalı. sonra temel el aletleri cımbız, kaliteli lehim-flux vs. gibi parçalar gerekli. beadbaord...
  9. czorgormez

    PS5 Slim Arizali mi?

    lehimler fırında değil potada yapılmış o yüzden sana garip görünüyor. o kırmızı malzemeler yapıştırıcı. smd parçalar önce yapıştırılıyor sonra kart tek seferde dalgalı potaya girip lehimleniyor.
  10. czorgormez

    Trafo sağlamlık kontrolü.

    ripple ölçmek için osiloskobun girişini AC konumuna alabilirsin, bu sayede dc offsetden kurtulur ve sadece ripple kısmını görürsün.
  11. czorgormez

    RF problar ve empedans uyumu

    bi noktadan sonra dizayn edebilmek de yetersiz kalıyor. mesela 3 ghz vna kalibrasyon kitlerinin içinde seramik bir direnç var. bu direncin üzerindeki karbon patterni özel bi baskı ve her frekansta endüktif etki göstermeden 50 ohm direnç özelliği veriyor. tabiki sıfır değil ama çok çok düşük.
  12. czorgormez

    Trafo sağlamlık kontrolü.

    eğer kablosunu kendin yapmadıysan o korkodillerden akım geçmez, içleri en iyi ihtimalle 0.25 falandır.
  13. czorgormez

    RF problar ve empedans uyumu

    bazı şeylerden fedakarlık ederek çok ucuza kullanışlı ürünler tabi yapılabilir. mesela maxim in uygulama notlarında 1 tane 1K 0603 ve 1 tane 100pf ile yapılmış pasif bir -20db rf probe var 1 ghz kadar gayet güzel iş görüyor. maliyeti 0.5 usd. bir de probun çok düz bir freksn eğrisi olması şart...
  14. czorgormez

    RF problar ve empedans uyumu

    ansys hfss yapmıyor mu ? planar işler için sonnet suites güzel, ücretsiz versiyonu iş görüyor. kullanımı da çok kolay.
  15. czorgormez

    Osiloskop probu 10x kademesi

    probe içinde bi kaç tane ufak kapasite var bunların maks voltajı aşılırsa delinip kısadevre edebilir - değeri değişebilir - açık devre olabilir. yani her türlü beklenmedik sonuç oluşabilir.

Forum istatistikleri

Konular
5,836
Mesajlar
99,533
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top