Recent content by emre.gudul

  1. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    Bu kabul edilebilir bir sarsıntıya sahip çalışma durumu. Amacım biraz daha hızlandırarak dönüşü sağlamak, bu esnada da fazla sarsmamak istiyorum . Solid state role ile bu kontrol mantığı biraz korkutabiliyor. Fakat bir kaç defa kontaklama yapınca toparlayabiliyorsunuz sarsıntı işini.
  2. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    Evet motor olarak kullanacağım fakat AC voltaj verebiliyorum sadece :) Motoru hareket ettirirken sadece bazı belli konumlarda hareket farklılaşıyor ve vuruntulu çalışıyor. Motorun uçlarındaki voltajları sabit sırayla güncelliyorum acaba bunların herhangi bir sırası var mı ?
  3. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    çalıştığım projede referans aldığım cihaz da aynı şekilde çalışmakta. daha önceki çalışmamda dac kullandım onda devre içerisinde kullandığım referans voltajını sabitleyemediğim için projeyi bu yönde değiştirdim.
  4. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    Motorun bütün uçlarına AC gerilim geliyor. Motorda herhangi bir kondansator bağlantısı bulunmuyor. p1-p1 uçları arasında 30.8 ohm s1-s2-s3 uçlarının her biri arasında 20.7 ohm görünmekte evet motorun ucunda küçük bir dişli var aşağıdaki linkte bulunan düzeneğin dönmesini sağlayan bir motor...
  5. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    hocam, motorlar çok eski ve rus yapımı motorlar . bunlar ile ilgili dokümanı bulamadım. bu yüzden daha detaylı bilgi veremeyeceğim. benim öğrenmek istediğim bilgi bu motorun kontrolünde S uçlarını kontrol ederken, sinus değerine göre değişen kendi aralarında bir kontrol/güncelleme sıralaması...
  6. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    Hocam, Elimdeki motor 3 phase. Motorda R1-R2 S1-S2-S3 uçları mevcut
  7. E

    Senkron/Synchro Motorlarda İlk Hareket

    Selamlar, Bir projemde AC 500 hz'lik Senkron/Synchro motor kullanmaktayım. Bu motoru trafomdan çıkan 0-11-22-33-44V (Güç:60VA) gerilimler ile CPC1966 Solid State roleler ile kontaklıyorum. Motorun S1-S2-S3 uçlarının her birinde bu rölelerden 5'er tane bulunmakta (0-11-22-33-44 gerilimlerini...

Forum istatistikleri

Konular
5,984
Mesajlar
102,076
Üyeler
2,516
Son üye
adu33

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top