Şimdiki euro dizel mazotlar işe yararmı bilmem ama, 90lar ve öncesindeki mazotların kokusu küçük sinek/ sivrisinekleri uzak tutuyordu.
Tabi mazot kokusunu sevmeyenler sivri sinek tarafından ısırılmayı tercih edebilir :)
Bitmiş camsil veya oda parfümü şişesine tineri doldurup (şişenin plastik aksamlarının tiner tarafıdan çözülmediğinin önceden kontrol edilmesi gerekiyor.) karta püskürterek kullanıyorum.
Üstadım formun kod formatlama özelliğini kullanırsanız, aşağıdaki gibi paylaşılan kodları okumak daha kolay olur.
Orjinal kodunuzda INDENT ler olsaydı çok daha anlaşılır olacaktı.
#include "stm32f4xx_hal.h"
#include "lcd_i2c.h" // LCD kütüphaneniz (PCF8574 için)
I2C_HandleTypeDef hi2c1...
Bende temizlik için selülozik tiner kullanıyorum. Teneke ile satın alıyorum, sanırım 12 litrelik oluyor. Baya uzun gidiyor.
Kullanım içinde, sprey şişesi kullanıyorum.
Karta püskürtüp, 2cm genişliğinde boya fırçası ile fırçalıyorum.
Yeterli gelmezse tekrar püskürtüp fırçalama işlemini...
Talep kısmı biraz satış fiyatına bağlı olur.
Birde yeşil maske kaplama işinide halletmek gerekir. Yoksa komponentlerin altıdan yolların geçtiği tasarımlarda, lehimleme sırasında kısadevreler kaçınılmaz olacaktır.
0603 kılıfın ortasından açıkta bir yol geçtiğini düşünün, lehimlerken dikkat...
Havyanın gücünün yetebileceği alüminyum yüzeylere aşağıdaki teknik ile lehim yapıyorum.
Lehim yapılacak noktayı kalın bir pasta tabakası ile kaplıyorum.
İnce uçlu bir neşter vb ile pasta içerisinde alüminyum yüzeyi kazıyorum. Pasta yeni ortaya çıkan temiz alanın hava ile temasını kesiyor.
Çok...
Fiziksel olarak bağlantı sağlanmış olur. Ama DRC iki net arasında bağlantı yok ikazı üretecektir. Bu ikaz göz ardı edilirse sorun olmaz. Ama tanımladığım kurallara göre drc yi aktif olarak kullanıyorum. Unrouted net = 2 gibi bir şey görmeyi pek tercih etmiyorum.
PCB tarafında 4 bacaklı tact butonların kendi içindeki birleşen kısımlarını nadiren jumper olarak kullanıyorum. Genelde tek yüzlü pcblerde nadiren lazım oluyor. Her pinin şematikde olması bu tarz bir kullanıma imkan sağlıyor.
Maalesef cezasızlık algısı çoğaldı. Bu konuda kimse haksız değil. Bireysel olarak yaşanan olaylar sonrası mağdurun / masumun mahkemede hakkını alma ümidi azaldı.
Aynı suç, adamına göre farklı ceza olursa olmaz.
Yargılama süreçleri hızlı olmalı
Cezalandırma sistemi ve kuralları basit olmalı...
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?