Biliyorum yersiz ama sosyal medya kullanan biri olmadığım için bunu bir şekilde duyurmak ve içimi buraya dökmek istedim.
Bilmeyenler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) aile katılımı, çocukların eğitimi ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ailelerin eğitim süreçlerine dahil edilmesi ve iş...
İsim vermek istemiyorum ama forumda bilgi seviyesi çok ileri olarak bilinen bir mühendisin, aslında kötü bir öğrenci olduğu ve normalden uzun sürede üniversiteden mezun olduğu gerçeği, bu görüşün de yanlış olduğunun ispatı.:yerlereyat1:
--
Böyle saçmalık olur mu? Liseden mezun olmamış birine...
Başka bir şey merak ettim. Biz, 2000 yılında Hava Harp Okulu öğrencileriyle birlikte, araçların kaportasına yapışan bir Tesla bobini tasarlama fikri üzerinde çalışmıştık. Bu sistem, bir silahla hedef araca fırlatılacak ve Wolverine pençesine benzeyen ucu kaportaya kilitlenecekti. O dönem MCU'u...
"X miktar öğretmen lazım" dendiğinde, o kadar mezun kastedilemez. Her mezun iyi öğretmen olacak diye bir kural da yok.
Öğretmen yetiştirmekte sınır olursa rekabet biter. Rekabet olmazsa iyi öğretmen yetişmez. Bu anlamda, "planlama yapılması" ifadesi amacını yitiriyor.
Asıl sorun, KPSS gibi...
Amacım tabii ki siyaset tartışmak değil ama belli ki bu konu oraya kayacak.
Neyse son birkez doğru bildiğimi yazayım, belki bir kişiye faydası dokunur.
İşi bulanık bir alana çekip siyaset üzerinden başkalarını suçlayan boş konuşmalar yersiz. Cumhuriyet 2000 yılında kurulmadı.
Bizzat yaşadığım...
Öğretmenlik mesleğini seçenin, bu mesleği nasıl yapacağına dair de bir tasarrufu olmalı.
Bir mühendisin nasıl bir mühendis olacağına ne okul ne de devlet karar verebilir; bölümü seçer, okursun, gerisi sana kalmıştır.
Devletin sınır getirmesi mantığına göre, “Bize 100 mühendis yeter” deyip İTÜ...
Bu bölümü okuyan kimselerin, kamu da öğretmen olmak gibi bir zorunlulukları yoksa, tercih edenin de kendi niyetini tartması gerekir. Öğretmenlik okuyup, özel okulda görev almak istiyorsa devlet okuyamazsın mı diyecek?
Açıkçası kuş lokumunu pek yemiyorum. En son bunları biriktirirken 4 sene önce yedim. O kutuların herhalde en fazla 3-4 tanesini ben yemişimdir. Gerisini ikram tanıdığım kim varsa ikarm ettim. Çok lezzetliler ama kilo almaya çok elverişliyim.
Mesela benim uzun tornavidam için yazıcıya sığmayan 30 cm ebatta çıktıya ihtiyacım vardı, gövdeyi ikiye böldüm ve yazdırdım. Alttaki ızgaralar sayesinde,yerinde sorunsuzca bütün gibi duruyor.
Son derece basit bir mantığı var: Alt tablayı 42 mm’lik karelere bölüyorsun. Üst taraftaki kutuları da bu karelere oturacak şekilde tasarlıyorsun. Kutu olması şart değil; farklı şekiller de olabilir. 42 mm, evrensel bir standart olarak belirlenmiş. Elbette istersen kendi ölçünü de...
Bu kablar güzel, fakat Gridfinity yine de daha iyi.
Bir defa 3 çeşite bağlı kalmak zorunda değilsin. Yükseklik de dahil, istediğin ölçüçerde üretiyorsun. Malzemenin hepsi göz önünde olunca, eskiden rafta dünya kadar yer kaplayan parçaları biraz sadeleştirip, biraz da organize ederek yalnızca...
Bu Gridfinity işinin de ilham kaynağı olan Alexander'ın fikrini bende çok beğenmiştim. Hatta burada da paylaşmışım. İmkanlar ve bakış açısı bize kuş lokumu yedirirken, Zack isimli arkadaşa Gridfinity için ilham kaynağı oldu. Lokumlar güzeldi ama Gridfinity daha verimli bir yöntem.
Günün sonunda...
Çok uzun zamandır hazır bir NAS cihaz kullanmadım. Buradaki yazılanlara göre hazır cihazların nazı ile filan uğraşılacak gibi de değil.
Zaten eldeki donanımlar müsait, NAS için kendim bir bilgisayar kuracağım.
Ucuz diye kalitesiz ürün almamak lazım. Çevrenizde Bauhause varsa, Wera marka tornavidalara bir bakınmanızı tavsiye edeirm. İzeltaşın da olabilir ama ben vaktiyle Wera almıştım. Set almak yerine ihtiyacım oldukça tek tek aldım şimdi ideal bir setim oldu. Sende kendi ihtiyaçlarına göre bir set...