Recent content by turkuazaga

  1. T

    QSPI ve SPI uyumlu mudur?

    QSPI aygıtlar için yazılmış bir kütüphane var elimde ve bu kodu SPI bir aygıt ile haberleşmede kullanabilir miyim? QSPI normalde 4 veri iletim hattı kullanıyor ama tek veri iletim hattı kullanacak şekilde de kullanmak mümkün gibi görünüyor.
  2. T

    I2C birden fazla slave haberleşmek

    Aygıtların i2c adresleri birbirinden farklı.Okuma da yapılmayacak sadece yazma yapılması gerekiyor.4 ms içerisinde 3 dac'a yazma yapmam gerekli
  3. T

    I2C birden fazla slave haberleşmek

    Slave aygıtlar 3 adet cirrus DAC.Yapılandırmak için I2C üzerinden 8 byt gönderilmesi gerekiyor.Ama her 3 DACa sırayla 8 byte yazarsam çok uzun sürüyor ve sınırı aşıyorum.Onun yerine her 3 DACa sırayla 1 byte yazayım diyorum geri kalan yapılandırma bilgilerini sonra rahat rahat yazarım.Yanı...
  4. T

    I2C birden fazla slave haberleşmek

    Aynen.İzin verilen süre çok kısa o yüzden tek hamlede üç slave'e veri yazmam lazım.Süre aşılırsa slave yanlış moda giriyor ve sistem çalışmıyor.
  5. T

    I2C birden fazla slave haberleşmek

    Yanıt için teşekkürler ama tam ifade edemedim herhalde.Üç slave aygıtın reset hattı ortak ve hepsi aynı anda resetten çıkıyor.Çıktıkları anda da geri sayım başlıyor çok kısa sürede her birisine en az bir byt yazmam gerekiyor.O yüzden STOP göndermeden bütün slavelere en kısa sürede yazabilmem...
  6. T

    I2C birden fazla slave haberleşmek

    Bir i2c master ve 3 i2c slave olan bir devrem var.Slave resetten çıktıktan sonra belli bir süre içinde bir i2c veri yazılması gerekiyor.3 slave için vu yazmayı yapabilmek için bir START gönderip her üç slave aygıta peş peşe veriyi yazmayı düşünüyorum ama çalışacağından emin değilim.Logik...
  7. T

    timespec zaman ilerletme

    1 saniye ile denedim doğru çalıştı 30 saniye ile denedim hemen timeout yedi.O halde anlamadığım bir şekilde overflow oluyor ama nerede göremiyorum.
  8. T

    timespec zaman ilerletme

    Overflow olabilir diyorsunuz herhalde.Onu gözönünde bulundurdum ve mutlak zamanı 64 bitlik (int64_1) bir değişkene atıyorum ve gereken zaman ilerletmesini veya geriletmesini elde ettikten sonra da tekrar timespec'e dönüştürüyorum.Overflow olmaması gerekir.
  9. T

    timespec zaman ilerletme

    Programda pthread_cond_timedwait kullaniyorum ve en fazla 10 saniye beklemesini istiyorum. Değişik timeout sürelerle deniyorum bazı değerlerde düzgün bazılarında fonksiyon hemen anında ETIMEDOUT döndürüyor.
  10. T

    timespec zaman ilerletme

    struct timespec yapısında ifade edilen mutlak zamanı belli bir süre kaydırmak için şöyle bir fonksiyon yazdım ama bazan doğru çalışıyor bazan yanlış.Bir saattir ben koda bakıyorum kod bana bakıyor ama hiç ilerleme yok prolem ne olabilir? void timespec_msoffset(struct timespec *ts, int msoffset)...
  11. T

    Atölyemdeki yeni osiloskop: Siglent SDS1104X-E

    RS232/UART I2C SPI protocol decode yapabiliyor mu yoksa bunlar satın alınması gereken opsiyonları mı?
  12. T

    Linux sistem programla kitap tavsiyesi

    Öneriler için tşk.
  13. T

    Linux sistem programla kitap tavsiyesi

    Linux'ta C ile programlamada belli bir tecrübe düzeyine geldim ve bir sonraki seviyeye geçmek için konuyu ayrıntılı seviyede ele alan iyi bir kitap önerebilir misiniz? Özellikle signal konusu, terminal kullanımı, daemon programları konusunda bilgimi artırmak istiyorum.
  14. T

    Embedded sistem GPIO tuş okuma

    interrpt mod ile ilgili dokümanları inceliyorum. İnterupt modu etkinleştirildiğinde /sys altındaki dosyayı açıp okuduğumda, herhangi bir değişim olana kadar beni bloke mi edecek?
  15. T

    Embedded sistem GPIO tuş okuma

    Sitara am35xx kullanan bir gömülü sistemde GPIO lara bağlı birkaç tuşumuz var. Bir proğram da bu tuşlara baslınca birtakim işlemleri yapacak. Proğramım şimdi ki halinde 10 milisaniyede bir GPIO'ları kontrol ediyorum. Çok fazla bir sistem yükü oluşturmuyor %3 gibi. Bu işlemi başka nasıl yapabilirim?

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top