3d modelleme yapan Aİ

devreci

Aktif Üye
Google da test ettiklerim çok kötü , hemde en basit 3d obje için onbinlerce poligon oluşturuyor.

Bildiğiniz güzel bir yapay zeka var mı 3d üretebilecek ? Bu 3d baskı ile uğraşanların da işine yarayabilir .

Yapay zeka çok övülüyor da şu an emekleme seviyesinde bile değil , çükü hayal ettiğimde istediğim 3d şekli en düşük poligon olarak beynimde anında canlandırabiliyorum bu bir saniye bile sürmüyor. İnsan beyni yüksek ihtimalle 40khz hızda çalışıyordur hemde kimyasal , elektronik bile değil. yapay zeka ise 3GHZ sonsuz ram ve rom ama sonuçlar çok kötü bence eksik olan bir şey var.

Google da test ettiklerim çok kötü , hemde en basit 3d obje için onbinlerce poligon oluşturuyor.

Bildiğiniz güzel bir yapay zeka var mı 3d üretebilecek ? Bu 3d baskı ile uğraşanların da işine yarayabilir .

Yapay zeka çok övülüyor da şu an emekleme seviyesinde bile değil , çükü hayal ettiğimde istediğim 3d şekli en düşük poligon olarak beynimde anında canlandırabiliyorum bu bir saniye bile sürmüyor. İnsan beyni yüksek ihtimalle 40khz hızda çalışıyordur hemde kimyasal , elektronik bile değil. yapay zeka ise 3GHZ sonsuz ram ve rom ama sonuçlar çok kötü bence eksik olan bir şey var.
Nasıl 3d şekli hayal edebiliyorsun? Avatarındaki kediyi 3d hayal edebiliyor musun? :)

Nasıl 3d şekli hayal edebiliyorsun? Avatarındaki kediyi 3d hayal edebiliyor musun? :)
untitled.JPG
mesela bundan daha güzeli anında beynimde oluşuyor :D

Meshy.ai bir kere denedim. Kare gözlüklü bir goril kafatası üretmesini istedim, ağzını kocaman açmış olsun dedim önerdiklerinden bir tanesini bastım hoşuma gitti. Ücretsiz versiyon kullandım.

Bir şekli kafanda free orbit izleyebiliyor musun? Spaceframe bir yapıyı?

Paket program kullanım bilgisi açısından yapay zeka son derece kötü. Dün ekrandaki fare imleci ile berabar screenshot alabilen bir windows uygulaması öner dedim. İki tane program önerdi. Birincisinde istediğim özellik yok. İkincisinde de "çalıştıramadım" dedim. "Haklısın, onun eski versiyonunda vardı, yenisinde yok" dedi. Sonra ikincisinde istediğim özelliği çalıştırdım. Ona da "özür dilerim, haklısın" dedi :kafa_samar:

Ona da "özür dilerim, haklısın" dedi
"Özür dilerim"ler için kayıt açıyorlar, mühtemelen. İlerideki versyonlarda güncellemelerle önümüze çıkarlar.

Yakın çevremden duyduğum - memlekette saat başı ödemeyle eleman arayışındalar. Hangi şirkete çalıştıklarına dair bilgim yok.

Yok fare imleci de görüntüye dahil edilecek

42106 eklentisine bak

Windows için opensource ekran yakalama aracı olarak Sharex kullanıyorum.

Çok başarılı ve yetenekli. Sizin imleç görünsün ihtiyacınız için iki farklı çözüm de içeriyor.

Bir tanesi, ekran yakalama için bir zamanlayıcı kurmak, bu sırada fareyi olması gereken yere götürmeniz gerekiyor. Hint gibi açıklamalarıda yakalamak için.

Diğeri ise yakalama öncesi siz ekrana istediğiniz kadar imleç koyabiliyorsunuz.

Sarı ile belirginleştirme, çizim araçları vs. çok fazla kullanışlı başka özellikleride var.

Tavsiye ederim.

Not: Aşağıdaki resim sharex ile alındı.

firefox_GJPdrOVcVR.png

Son düzenleme:
Meshy.ai bir kere denedim. Kare gözlüklü bir goril kafatası üretmesini istedim, ağzını kocaman açmış olsun dedim önerdiklerinden bir tanesini bastım hoşuma gitti. Ücretsiz versiyon kullandım.

Bir şekli kafanda free orbit izleyebiliyor musun? Spaceframe bir yapıyı?
Herhangi bir insan 3d ile uzun süre uğraşsa mukemmele yakın beyninde canlandırabilir. Ai temel konularda iyi ama temel konulardan uzaklaşınca yada ayrıntılar artınca sapıtıyor.

Dilimlemeyi de becerebilirsen is tamam.

Yazlımsal olarak bunu bir deneyeceğim , zihinsel olarak da zor değil.

Herhangi bir insan 3d ile uzun süre uğraşsa mukemmele yakın beyninde canlandırabilir. Ai temel konularda iyi ama temel konulardan uzaklaşınca yada ayrıntılar artınca sapıtıyor.
Bana da kafamda canlandırabiliyormuşum gibi geliyor, ama kağıda çizmeye kalkınca perspektif çizmeye çalışırken gördüğümü düşündüğüm şeyi kağıda kolayca aktaramıyorum, perpektif çizim teknikleri kullanmam gerekiyor. Ama ortagaonal/paralel projeksiyon denen şekilde daha kolay kağıda aktarabiliyorum. Bu da herhalde zihnimde gördüğüm/canlandırdığım, evirip çevirdiğimi düşündüğüm şey tam olarak gözle gördüğüm gibi çalışmıyor diye düşünüyorum. Birileri bu konuda araştırma yapmıştır mutlaka.

Yazlımsal olarak bunu bir deneyeceğim , zihinsel olarak da zor değil.
Ben canlandıramıyorum.
Futbol topu mesela altıgen ve beşgenlerden oluşuyor. Onu kibrit çöpünden yapılmış gibi canlandırabiliyormusun? :)
Öyle yeteneğim olsa ressam olurdum. :)

Ben canlandıramıyorum.
Futbol topu mesela altıgen ve beşgenlerden oluşuyor. Onu kibrit çöpünden yapılmış gibi canlandırabiliyormusun? :)
Öyle yeteneğim olsa ressam olurdum. :)
:cheeky1::cheeky1: valla ben beceremedim onu, Küp, merdiven falan tamam da toptaki 6genleri 5genleri birleştiremedim. Ama kör bir ressam vardı, videosunu izlemiştim, adam kör olmasına rağmen dokunarak incelediği eşya ve yapıları perspektif çiziyordu.

Forum istatistikleri

Konular
7,803
Üyeler
3,143
Son üye
erenpolat-34

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back