Mikroskop Önerisi ve Bilgi İsteği

Merhabalar ustalarım kolay gelsin herkese. Şimdiden bayramınızı kutlarım.

Mikroskop almak istiyorum. Fakat bir konuda işin içinden çıkamadım. Akıllımobile sitesinde Rf4 akrobatli 13 bin fiyat var ve aynı yerde amscope 14 bin yazılmış. Fakat diğer sitede örnek olarak ertelgsm de 31 bin veya teknosada 85 bin olarak yazılmış. Resimleri ekleyeceğim.

Satıcıya sordum neden ucuz diye "Bunlar tamamen kendi logolu markalarını sattıkları için ayriyeten de bunlar fatura kesiyor ASEC olarak fatura kesiyor bizimkiler normalde mikroskop olarak fatura kesiliyor tamamen şişirme bir fiyattır " cevabı aldım.

Standda marka ismi de yok. Bu ürünün sahtesi falan oluyor mu bilemedim. Size danışmak istedim.
Screenshot_20250603_094835_org.mozilla.firefox.jpg
Screenshot_20250603_151000_org.mozilla.firefox.jpg

AmScope ABD menşeli bir firma.

Türkiye'deki AmScope getiren birkaç tedarikçiye sordum sizin ürünler orijinal mi diye, hepsi "orijinal" dedi. Ama ben satın alacak olsam, önce doğrudan ABD deki firma ile iletişime geçip Türkiye'deki "ilgili tedarikçiye mal satıyor musunuz" diye sorardım. Madem oldukça büyük bir fiyat farkı veriyorsun, bari orijinal olduğunu garantiye al.

Ama belki çakması da yeterince iyi olabilir, doğrudan dükkana gidip inceleme de yapılabilir, eğer tedarikçi izin veriyorsa. Ben bir tedarikçinin dükkanına gidip oküler'lerden bakmak istedim. "şu anda kurulu değil" dedi ve kurmaya da yanaşmadı.

AmScope ABD menşeli bir firma.

Türkiye'deki AmScope getiren birkaç tedarikçiye sordum sizin ürünler orijinal mi diye, hepsi "orijinal" dedi. Ama ben satın alacak olsam, önce doğrudan ABD deki firma ile iletişime geçip Türkiye'deki "ilgili tedarikçiye mal satıyor musunuz" diye sorardım. Madem oldukça büyük bir fiyat farkı veriyorsun, bari orijinal olduğunu garantiye al.

Ama belki çakması da yeterince iyi olabilir, doğrudan dükkana gidip inceleme de yapılabilir, eğer tedarikçi izin veriyorsa. Ben bir tedarikçinin dükkanına gidip oküler'lerden bakmak istedim. "şu anda kurulu değil" dedi ve kurmaya da yanaşmadı.
Timur abi inan bilmiyorum fiyat uçurum. Adama dedim standda amscope yazmıyor stand farklı dedi.

Rf4 alsam yine o sitede ucuz. Başka sitede 20k orada 13k. Ne yapacağım bilemedim fikrinize ihtiyacım var

amskope parçalarını Çin üretiyor olabilir.

Önemli olan Çin'de mi üretiliyor başka yerde mi değil. IPhone'un en kaliteli, amiral gemisi telefonu da Çin'de üretiliyor, tamamen üçkağıt, 9 milyon volt tazer da Çin'de üretiliyor.

AmScope'un kalitesi belli. Youtuber Louis Rossman o markayı kullanıyor, videolarını seyrediyorum. Bendeki jenerik Çin malı mikroskop ile karşılaştırıyorum. Aradaki fark gece ve gündüz kadar büyük.

Önemli olan Çin'de mi üretiliyor başka yerde mi değil. IPhone'un en kaliteli, amiral gemisi telefonu da Çin'de üretiliyor, tamamen üçkağıt, 9 milyon volt tazer da Çin'de üretiliyor.

AmScope'un kalitesi belli. Youtuber Louis Rossman o markayı kullanıyor, videolarını seyrediyorum. Bendeki jenerik Çin malı mikroskop ile karşılaştırıyorum. Aradaki fark gece ve gündüz kadar büyük.
1748970387954.png

Ustalarım başka sitede de aynısı var fiyat bu muhtemelen amscope değil gibi. RF4 düşünüyorum. Kafam karışık.

Timur abi bana bir önerin var mı :)

Kalite farkı özellikle kamera portunda kendini gösteriyor. Eğer kamera bağlamayı düşünüyorsan, görüntüsünü görmeden alma bence. Rossman tamir videolarını seyredersen, kaliteli bir malın görüntüsünü bir çıpa olarak kullanabilirsin.

Kamera bağlama niyetin yoksa, kıytırık çin malı ama stereo oküler olanlardan da yeterince verim alırsın.

Bazıları USB mikroskop kullanıyor, görüntü bir ekrana geliyor ve o ekran üzerinden iş yapıyorlar. Böyle yapınca üç boyutlu, derinlik hissi olmuyor ve ben şahsen bu şekilde çalışamıyorum. Cımbızla entegrenin bacağını tutacağım, aç kapa aç kapa bacağa denk getirene kadar uğraşmam gerekiyor.

Kalite farkı özellikle kamera portunda kendini gösteriyor. Eğer kamera bağlamayı düşünüyorsan, görüntüsünü görmeden alma bence. Rossman tamir videolarını seyredersen, kaliteli bir malın görüntüsünü bir çıpa olarak kullanabilirsin.

Kamera bağlama niyetin yoksa, kıytırık çin malı ama stereo oküler olanlardan da yeterince verim alırsın.

Bazıları USB mikroskop kullanıyor, görüntü bir ekrana geliyor ve o ekran üzerinden iş yapıyorlar. Böyle yapınca üç boyutlu, derinlik hissi olmuyor ve ben şahsen bu şekilde çalışamıyorum. Cımbızla entegrenin bacağını tutacağım, aç kapa aç kapa bacağa denk getirene kadar uğraşmam gerekiyor.
Aynen abi çok kamera düşünmüyorum iler doğru belki ama kamera kaliteside fark ediyor sanırım. Burada bir ustamız atmıştı 360 derece rf4 almıştı yorumun vardı seninde ondaki görüntü bence çok iyiydi. Kamera çok ihtiyacım yok gibi şu an alamam da zaten 8k da kamera fiyatı çıkıyor.

O zaman akrobat RF4 uygun mudur sence?

Ben bunu tartışmıyorum. Tabii, Çin'de birine yaptırıyorlarsa mutabakat şartnamedeki spekler ürünün kalitesini belirler.Kullandıkları özel cam, kaplama, mekanik aksamlar ve s.
Merak ettiğim amscope ile aynı speklerle Çin markasıyla üretilen mikroskopların yerli piyasada mevcut olup olmadığını.

Ertel GSM firmasını hem Tüyap fuarda hem de kendi dükkanlarında ziyaret etmiştim. Orijinal AmScope getirdiklerini belirtiyorlar. Bunu AmScope ile doğruladıktan sonra buradan alınabilir bence.

İmkanın varsa dükkanda görüp satın al. Onun dışında firmadan alış verişim olmadı, neden daha ucuz, kalitesi nasıl birşey diyemen :)

Forum istatistikleri

Konular
7,811
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back