ARIYORUM 18650 Aynı Yönde Kutuplu Batarya

Sezgin

Üye
Merhaba, bisiklette kullandığıım aydınlatmanın 18650 bataryası normalden 2mm daha uzun ve + - kutbu aynı tarafa koymuşlar. Bu durumda normal 18650 kullanamıyorum. Aynı bataryayı aradıma ama bulamadım. Tek yönlü koruma devresini bulsam o da olur başka bataryaları buna çevirecğim. Son çara olarak ise tornada parçayı hazırlayıp koruma devresiyle takmak istiyorum ama tornası, tasarımı vs derken gereksiz zaman kaybı gibi geliyor. Bataryayı veya koruma devresini/kontağını bulabileceğim bir yer var mı?
18650.jpg18650_top.jpg18650-2.jpg

Bende de aynı aydınlatma ve batarya var. Henüz batarya iyi durumda. Zayıfladığında orijinal bataryanın üstündeki koruma kartını yeni bir 18650 hücreye aktarırım diye düşünüyordum. Üstündeki kaplamayı çıkartıp, hasar vermeden sökülebilir mi bir incelemek lazım.

Son düzenleme:
Başka bir forumda birkaç arkadaş daha bunun için çözüm arıyor benim de batarya henüz iyi ama uzun turlarda yedek batarya rahat olacak hem de diğer arkadaşların işini çözeriz diye düşündüm, tek sorun bitik bir pil bulmak.

sarı folyoyu kaldırınca altında BMS devresi + Lipo pil başlığını göreceksiniz. Sadece ameliyat yapıp 18650 pile bu devreyi aktarmak ve makaron ile yaniden kaplama yapmak kalıyor. Muhtemelen punta ihtiyaç olacak ama kuvvetli bir havya da iş görür.

Evet pil bitince dediğiniz gibi olur punto konusunda burada pilci bir yer var yardımcı oluyor. Ancak amacım yeni birkaç pil daha yapmak bu şekilde o yüzden pil başlığını arıyorum.

Bu olur mu?

AliExpress'te az önce şunu buldum:
334,22TL | 50 adet/1 adet 3.7V 1S 2.5A 14500 li-ion BMS PCM pil koruma levhası modülü PCB ile aşırı şarj ve aşırı deşarj koruması
Ben de sanırım bu modülün üstüne bir kapak uydurup bunu kullanacağım hazır bir şey bulamadım.

Forum istatistikleri

Konular
7,853
Üyeler
3,158
Son üye
SenCan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back