Bu uyarının tehlike derecesi nedir?

Kıdemli Üye
Aşağıdaki uyarının tehlikesi var mı yoksa abartılıyor mu?
Çok kişi bildirimleri açık kullanıyor,
Anlayanlar, bilenler yazabilir mi?
Screenshot_2025-06-19-15-25-49-981_com.miui.securitycenter.jpg

Huawei fit 4 saat aldım.
Bildirimleri; çalışırken telefondan uzakta olduğum için, saat ekranında da takip edebilirim diye , bildirimleri aktif etmek istediğimde, bu uyarı ile karşılaşıyorum.

Gerçeklik/ciddiyet değeri nedir?
Uyarıyı da; huawenin sağlık programı veriyor.
Yazılımla ilgili bilgi verebilecekler var mı?

Son düzenleme:
Bence zararsız. Uyarı gerçek. Yani telefonunuza gelen bildirim saatte görünecek. Bu da bilgileri okumadan olmaz. Önce okuyacak sonra saate aktaracak. Sağlık programı bu işi yapsın mı? diye soruyor..

Aynı işleve sahip başka program kursanız uyarı şekli büyük ihtimalle aynı olacaktır. Programın gerekli izinleri için onay isteniyor. Güvendiğiniz programa onay verebilirsiniz

İzin verdiğiniz uygulama telefona gelen tüm bildirimlere erişecek. Ne var bunun içinde sms ile gelen şifreler, doğrulama kodları vs. de görülecek diyor. Ancak hiçbiri Poco'dan (benim poco da bunu veriyordu) daha riskli değildir. Telefonda kurulu gelen uygulamalara içinde kullanıcı arayüzü olmayan mining yazılım dahil çıktı. Ayrıca kendi kurdukları güvenlik! yapısı sebebiyle zaten tüm telefonu takip ediyorlar.

tüm telefonu takip ediyorlar.
Takip etsinler. Sorun, sıkıntı yok
Gizli bir durumum da yok.
SMS mesajları okuma/yanıtlama yetkisi isteniyor.
Yanıtlama yetkisini Sağlık programı neden istesin?
Android yazılımı resimde de görüldüğü gibi kötü amaçlı kullanılabilir uyarısı veriyor.
Maddi sorunlara yol açabilir uyarısı veriliyor.
Bankalardan şifre gönderiliyor. Sağlık yazılımının, bu tip mesajlara ulaşılabilmesi düşündürüyor.

Burada izin verip android ayarlari içinde ilgili uygulamanın bazı izinleri kaldırılabiliyor. SMS kaldırılabilir ama sms geldiğinde görünen bildirim üzerinden sms'i okuyabilir.

Buradaki sorun, "bildirimleri oku ve kontrol et" izini genel olarak ya veriliyor ya verilmiyor. Yani siz sadece whatsapp'tan gelen bildirimler saatte görünsün, banka uygulamalarından gelenler görünmesin diyemiyorsunuz sanırım.

Ben saat kullanmıyorum, sizin için de bildirimleri saatten okumak ne kadar önemli bilmiyorum ama ben böyle bir izin vermezdim.

Ben saat kullanmıyorum, sizin için de bildirimleri saatten okumak ne kadar önemli bilmiyorum
Sağlık uygulamalarını kullanan saat, gün içinde uyarılarda bulunur.
- fazla oturdunuz, biraz dolaşmanız gerekli.
- şu kadar daha adım atmanız gerekli.
- koşun
-egzersiz yapın.
Nabzınız , tansiyonunuz, kalori yakmanız vs.vs... bir çok uyarı ile birlikte SMS, WhatsApp türü bildirimleri de ekrana verir.

SMS türü mesajlara bildirim izni verilmeyince; sağlık uyarıları dahil, tüm bildirimleri kapatıyor.
Nasıl iş anlamadım.

Huawei müşteri hizmetlerini arayacağım.

Son düzenleme:
Android üzerinde yanlış hatırlamıyorsam bildirim izni verince tüm uygulamaların bildirimlerine erişim iznini veriyor veya vermiyorsunuz. Saatin de size gelen arama, sms vs göstermesi için bunlara izin verilmesi gerek. İzin verilmezse sadece saatin kendi tespit ettiği bildirimleri verir, nabız, spo2, hareketsizlik gibi. Ama sağlık uygulaması bir bildirim göndermek isterse bildirim erişimi olmadığı için gelmeyecektir.

Forum istatistikleri

Konular
7,875
Üyeler
3,161
Son üye
usaylam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back