BMW'den süspansiyon aboneliği

Patron: "Bug var"
Ben: "Dur hemen halay çekip geleyim"
Patron: :dusun2:

Parasını ödersen beygirler senin. Ödemezsen %67 performans.

Bu senaryoyu 200 yıl öncesi için düşün. Lüks 6 beygirli at arabası satıyor adam sana, ama senin parasını verdiğin atların ikisini kendi ahırında alıkoyuyor. Ayda şu kadar para ver, o iki atı da vereceğim sana diyor :katil2:

Bu tip uygulamalarda sıkıntının en büyüğü, satıcının bazı özellikleri yazılımla engellemesi değil. En büyük sıkıntı, baskı ile ülkeyi yönetenlere kanun çıkartıp, bu tedbirleri bypass etmenin suç saydırılması. Adam diyelim arabayı hackledi ve parasını verdiği beygirleri geri aldı. Firma hemen tazminat davası açacaktır, ve en büyük pazarlardan birisi olan ABD'de de hackleyen kişi mahkum edilecektir.

Bu tip uygulamalarda sıkıntının en büyüğü, satıcının bazı özellikleri yazılımla engellemesi değil. En büyük sıkıntı, baskı ile ülkeyi yönetenlere kanun çıkartıp, bu tedbirleri bypass etmenin suç saydırılması. Adam diyelim arabayı hackledi ve parasını verdiği beygirleri geri aldı. Firma hemen tazminat davası açacaktır, ve en büyük pazarlardan birisi olan ABD'de de hackleyen kişi mahkum edilecektir.
Parasını verip aldığın evden yıllar sonra sürpriz bir şekilde atılmanın (rezerv alan) yanında anlaşmasını bu şekilde yaparak alınan beygirlerin azlığı pek koymuyor artık.

Beygirlere abonelik iyi fikirmiş ya. Ama şöyle adam akıllı beygir gücü verecek, Garanti bitene kadar beygirler yüksek ücretli, Garanti bittikten sonra serbest :) . Beygirlerin zevkini biraz da yetkili servisler çıkarsın diye.

Geçtiğimiz günlerde 2016 model aracım için "gönüllü geri çağırma" işlemi yapıldı. Şaşırdım. Antifriz vs koymuşlar. Kayış kasnak üzerini örten keçe gibi bir şey vardı. Parçalanmak üzereydi onu da değiştirmişler. "Egr aksiyonu" denen ünlü işlem. Benim yeni haberim oldu.

Toplamda 100binTL gibi masraf çıkmış. Detayı elimde mevcut. Borusan'a fatura edilecekmiş.

Yapılan işten memnun kaldım. Ancak sevinsem mi üzülsem mi emin olamadım. Fabrikasyon hata olup sanırım mahkemeye gidilmesin diye yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde 2016 model aracım için "gönüllü geri çağırma" işlemi yapıldı. Şaşırdım. Antifriz vs koymuşlar. Kayış kasnak üzerini örten keçe gibi bir şey vardı. Parçalanmak üzereydi onu da değiştirmişler. "Egr aksiyonu" denen ünlü işlem. Benim yeni haberim oldu.

Toplamda 100binTL gibi masraf çıkmış. Detayı elimde mevcut. Borusan'a fatura edilecekmiş.

Yapılan işten memnun kaldım. Ancak sevinsem mi üzülsem mi emin olamadım. Fabrikasyon hata olup sanırım mahkemeye gidilmesin diye yapıldı.
Toyota kazaya karışan (sebep olan) bir araç için dehşet miktarda ceza ödedi. Frenlerde olan bir sıkıntıydı sanırım. Sonrasında o serideki bütün araçları servise çağırıp revize etti başka ceza ödememek için.

Forum istatistikleri

Konular
8,200
Üyeler
3,261
Son üye
msrc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back