Elektronik kart tutucu (proje danışması)

bygold007

Üye
Herkese merhaba;

İstediğim gibi elektronik kart tutucu bir mengene bulamadım. Bende kendim yapmaya karar verdim. Çalışma prensibi olarak masa mengenesinden farksız ancak burada aklıma takılan bir durum var. Kalın dişli gijon vidayı sıkıp gevşetme mekanizması olarak kullanmayı düşünüyorum. Ancak gijon vidalar konusunda pek bilgi sahibi değilim, sık dişli olursa haliyle beyabi çevirmem gerekecek diş araları açık bir gijon vida kullanmak istiyorum. Bu özellikte somun ve gijon vidalar piyasada mevcut mu yoksa tornacıda mı yaptıramam gerekiyor. 30-40 cm açılıp kapanabilir olmasını düşünüyorum.

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

trapez gijon kullanabilirsin. hacmen büyük vida satcıların bulunuyor somunu ile beraber.

Trapez mil ve pirinç somun kullanabilirsiniz ama vida kadar sert tutmaz. Sıkışınca geri salabilir.
Ahşap tezgahlarında kullanılan yarım somunlar var.
Yarım tur geri çevirince boşa düşüyor.
Yada genelde ahşap işlerde kullanılan işkencelere bakın. Hem sıkma hem de bırakma olayı oldukça kontrollü.
1768502193909.jpeg

Trapez mil ve pirinç somun kullanabilirsiniz ama vida kadar sert tutmaz. Sıkışınca geri salabilir.
Ahşap tezgahlarında kullanılan yarım somunlar var.
Yarım tur geri çevirince boşa düşüyor.
Yada genelde ahşap işlerde kullanılan işkencelere bakın. Hem sıkma hem de bırakma olayı oldukça kontrollü.
46330 eklentisine bak
Teşekkürler bu daha mantıklı yan yatırınca masada işimi görür, tam ismini yazabilirmisiniz.

Son düzenleme:
Valla çok değişik atraksiyonlu kart tutucu denedim, ama dönüp dolaşıp eninde sonunda elimdeki şu tutucuya geri dönüyorum. Vida çerivmek gerekmiyor, yaylı. Ayrıca kartı istediğin açıya gelecek şekilde döndürebiliyorsun. Genişlik ayarlı. Yeterince stabil olarak da oturuyor masaya.

1768502347201.png

Alternatif olarak 3~4mm kalınlıkta galvaniz saç üzerine elektromıknatıs yada neodmiyum mıknatıs ile sabitleme yapılabilir.

1768502791196.jpeg

Mavi ve kırmızı tutucular altına neodmiyum konulup 3d yazıcıdan basılabilir. Çalışma alanı istenildiği kadar genişletilebilir.

Valla çok değişik atraksiyonlu kart tutucu denedim, ama dönüp dolaşıp eninde sonunda elimdeki şu tutucuya geri dönüyorum. Vida çerivmek gerekmiyor, yaylı. Ayrıca kartı istediğin açıya gelecek şekilde döndürebiliyorsun. Genişlik ayarlı. Yeterince stabil olarak da oturuyor masaya.

46331 eklentisine bak
Buda güzel ürün fakat bende böyle küçük anakartlar çok nadir hatta hiç yok diyebilirim.Bazen pc anakartlarında lazım oluyor. Öyle bir an geliyor ki kıyıda köşede çalışmam gerekiyor tek başıma olunca sabitleme gerekiyor.

işin açıkcası çok profesyonel bir tamirci değilim, hurda anakartlarda parça sök tak yapıyorum şimdilik zamanla belki ihtiyacım kalmaz ama şuanda lazım :)

Şuan meslek lisesine yeni başlamış öğrenci gibiyim

Elektronikten sıkılınca elektrik sonra programlama sonra ağ yapılandırma sistem güvenliği sonra kamera sistemleri oradan oraya geçiyorum. konuyu değiştirmek benim için mola gibi :)

programlama ve ağ yapılandırma donanımda sıkıntım yok ama bana bu kadar yeter demek geri sayımın başlangıcı

Son düzenleme:

46331 eklentisine bak
Bende bunu kullandım. Hiç fena değil.

Forum istatistikleri

Konular
8,803
Üyeler
3,529
Son üye
muratbal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back