Bambu Lab X2D Tecrübeler

ByTEK

Üye
Herkese merhaba,

ABS ve ASA baskılar için düşündüğüm X2D yazıcımı teslim aldım. Tabiki Komple Kapalı kasa oluşu, Aktif kabin Isıtma, Çift Nozzle, Bambu Ekosisteminden dolayı tercih sebebim oldu. Hali hazırda Creality K1C, Bambu P1S + AMS 2 kullanıyordum. Yanlarına Bambu X2D + AMS 2 eklemiş oldum. Bunun borcu bitince 4 kafalı bir tane daha edinmek istiyorum. Hangi ürün olacağını zaman gösterecek.

Almayı düşünen kişiler için bu başlıkta X2D özelinde yaşadığım iyi ve kötü tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Aynı ürünü kullanan kişiler varsa Katlı sağlarsa sevinirim.

Kişisel tercih sebeplerim;

1) 65°C aktif ısıtmalı hazne
2) 300°C kadar nozzle ısısı
3) Bir çok mühendislik malzemeleri için baskı imkanı (ABS,ASA,Nylon..)
4) Çift Nozzle Teknolojisi
5) Extra çaba gerektirmeyecek şekilde Komple Kapalı Kasa Oluşu

dual.webp
bambu-lab-x2d-combo-3d-printer-bambu-lab-bambu-lab-10363-76-B.webp

benim gördüğüm kadarıyla bir avantajı da kolay nozzle değiştirebilmek. p1s serisinde nozzle değişimi için tüm kafayı söküp dağıtmak geri toplamak gerekiyor. sürekli yapılacak bir işlem değil kablolar vs kopar zaten. iş için arada hassas plastik dişliler basmak gerekiyor o zaman 0.2 nozzle takıyorum. standartda 0.4 kullanıyorum. şimdi basılması gereken bazı dişliler var ve 0.2 nozzle takma eziyeti nedeniyle sürekli erteliyorum.

Son düzenleme:
Eve geldiğimde Heyecanlı Heyecanlı gelen malzemelere baktım. Bir kutu gelmişti. P1S aldığımda 2 kutu geldiği için gözüm hep 2. kutuyu aradı. Fakat AMS ünitesini göremedim. Kutuyu açmadan hemen aldığım firmayı aradım. AMS gelmemiş tek cihaz gelmiş dedim. Kutuyu açıp açmadığımı sordu. Sadece karton kutuyu açtığımı söyledim cihazı dışarı çıkartmadığımı belirttim.

Yetkili ile görüşürken kutuyu açtım cihazı çıkarttım ve içerisine baktığımda AMS ünitesini yazıcının içine koyduklarını gördüm. Nasıl sığdırmışlar diye söylenmeye başladım :) P1S aldığımda AMS yanında extra geldiği için ayrı kutulu olduğunu belirttiler. Teşekkür ettim ve kapatıp cihazı açmaya başladım.

IMG_20260615_194610.jpg

Cihazın kitapçığına göre sökülmesi gereken yerlerindeki vidaları söktüm. AMS yi içinden çıkarttıp kenara aldım.

Tüm kurulumları kitapçığına uygun yaptım. son hali aşağıdaki gibi oldu.

IMG_20260615_202754.jpg

Herşeyi yerine taktıktan sonra gözüm eksi birşeyler aramaya başladı. Bir kaç şey yakalasam da makine gerçekten gayet güzeldi.

Tecrübelerim;

1) P1S'te AMS 2 pronun kurutucu özelliği aktive etmek için 12V 4A adaptör gerekiyordu. X2D için içerisinden çıkmadı. Hemen interneti kurcaladığımda gerek olmadığını okudum. Henüz denemedim. Bir Arkadaşımda P2S vardı onda extra adaptör gerek yok çalışıyor demişti. X2D içinde aynı durum geçerli gibi duruyor.
1781547881602.png

2) Z eksenin önde bulunan sonsuz vidalarının en ucunda rulman yok. Bence olmalıydı. P1S'te rulman koyuldu ise bunda da koyulabilirdi.

IMG_20260615_210601.jpg

3) Filementlerin ucunu kesmek için ufak bir yankeski çıkmalıydı. Ama çıkmadı.

4) Genelde bambu ürün aldığınızda içerisinden ufak lamba gibi makerlar için hediyeler çıkardı. Ya da deneme filamenti çıkardı. Bunda hiç bir şey çıkmadı.

5) LCD ekranı çok iyi gözükse de Menüde Türkçe seçeneği yok. Bu yazıyı yazarken update yapıyor. Belki gelir bilmiyorum. Gelirse belirtirim.
ekran.jpg

Şimdilik bu kadar. Tecrübe ettikçe yazacağım.

Gule gule olsun

Bir donem fiyatlari yakindi H2c de tercih edilebilir sizin tercih nedenlerinizi karsilayacak sekilde.

Forum istatistikleri

Konular
9,235
Üyeler
3,774
Son üye
Melkiadesk

Son kaynaklar

Back