0,15'in altına düşmeyin, büyük ihtimal tıkanmış bir nozulla karşılaşabilirsiniz. Çözünürlüğü arttırmak istiyorsunuz anlaşılan. Yüzey pürüzsüzlüğü ise istediğiniz, aseton buhar banyosunu öneririm.Klavyenin space tuşundan kopup kaybolan bir parçayı basmayı düşünüyorum. Parça çok küçük bir kanca gibi birşey ve 0.1 mm nozul ile basmak istiyorum. Nelere dikkat etmek gerekir?
Biraz deneme yanılma metodu. Ben alttan elektrikli ısıtıcı ile çok ılık olacak şekilde parçayı tencereye koyuyor, dibine biraz asetorn döküyor, bir kaç saat bekletiyorum. Ne kadar yavaş buharlaşma olursa yüzeyler o kadar iyi çıkıyor, fazla bekletirseniz ABS malzeme akar. Sakın PLA da denemeyin. Sonuç vermez.Bu aseton buhar banyosunu ben denedim ama hiçbirşey değişmedi.Bu işin püf noktaları nedir?
Aseton yoğundu sararmış ABS plastiğe uyguladım plastik ,bir metal standın üstündeydi,allta aseton vardı, kutunun ağzıda kapalıydı,yarım saatden fazla beklettim .Yanlış olan ne olabilir?
Hocam, makinenin özelliklerini bilmiyorum, ama ayarlarda full dolu yap artı 0,90 mikronda çözünürlük yap. Ancak o kadar küçük parçanın mukavemetli olacağını düşünmüyorum. Daha özel materyal kullanman gerekir.Klavyenin space tuşundan kopup kaybolan bir parçayı basmayı düşünüyorum. Parça çok küçük bir kanca gibi birşey ve 0.1 mm nozul ile basmak istiyorum. Nelere dikkat etmek gerekir?
Hocam, makinenin özelliklerini bilmiyorum, ama ayarlarda full dolu yap artı 0,90 mikronda çözünürlük yap. Ancak o kadar küçük parçanın mukavemetli olacağını düşünmüyorum. Daha özel materyal kullanman gerekir.