0.96 inç Oled Ekran

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Çok saçma bir şekilde üretici bunu resimde görüldüğü gibi üretmiş.
Yani sarı tarafı mavi, mavi tarafı ise sarı yapıp tek renk yapamıyorsunuz.
Ortadaki eksik çizgiyi de tamamlayamıyorsunuz. Orası illaki boş kalacak, Oraya denk gelen bir yazı varsa o da eksik kalıyor. Yazıyı hiç bir şekilde tamamlayamıyorsunuz.

20241116_032439.jpg

Son düzenleme:
Bende çok şey yapabilirim bu ekranla ama bu şekilde yapılıp satılması saçma. Hiç bir yerde görmedim sarı alan değiştirilemez diye bir yazı. Ben de alır istediğim gibi değiştitirim dedim. Neyse ona da yaparız bir proje nasılsa.

tek renk olanları var mavi ya da beyaz oluyor.

bu arada adafruit kütüphanesi yaramaz, u8g2'ye bakmanı tavsiye ederim. kullanımı neredeyse aynı.

u8g2 favorim

onun u8x8 isimli düşük kaynak tüketen light bir versiyonu da var. ayrıca daha az ram tüketmesi için partial buffer modu da mevcut. ekrandaki piksel sayısının 1/4 kadar ram ile işi hallediyor.

mesela:
U8G2_SSD1306_128X64_NONAME_1_4W_SW_SPI u8g2(U8G2_R0, /* clock=*/ 13, /* data=*/ 11, /* cs=*/ 10, /* dc=*/ 9, /* reset=*/ 8);

Anlamadim.

Ekrandaki her bir pixel icin en az 1 bit ram gerekiyor.

1/4 rami bir ekran taramasi icin 4 kere yukleme mi yapiyor MCU. Eger boyle ise MCU habire ekranla ugrasacak.

normalde her piksel için ramde 1 bit tutması lazım, ufak arduinolarda bu kadar ram yok, ekranın ramini 4 ufak parça halinde tazeliyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,922
Üyeler
2,810
Son üye
eslop400

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back