karahanli7
Yeni Üye
Merhaba.Elimde 24V 1.5A voltaj kaynağı var NE5532 opampını beslemek için +12 ve -12V'a ihtiyacım var. +12 ve -12 V'u nasıl elde ederim?
LM7912 olmaz malasef çünkü lm7912 çıkışı -12v olması için girişe - voltaj verilmesi lazımLM7812 ile +12VDC,
LM7912 ile -12VDC elde edebilirsin.
yada iki adet korad 3005d yi simetrik bağlamalısın.
Bu devre çalışmaz. Çalışması için pozitif ve negatif kaynaklardan birbirine çok yakın akım çekilmesi gerekir.
38413 eklentisine bak
Devrenin neden beklendiği gibi çalışmayacağını anlamak için akımın yolunu takip etmek gerek. Regülasyon sonrası artı 12 volttan 1 amper geçip, -12 volttan 500 miliamper geçtiği durum için, akımın köprü diyot sonrası pozitif taraftan negatif tarafa ulaşacağı Yola bakın. Bu yol 7912'nin gnd bacağından geçiyor ve bu bacağı 500 miliamper akım düşüyor. Bu regülatörler ground bacaklarından bu kadar akım taşımıyorlar.
Bilin bakalım nereden biliyorum .
Evet. Ben dümdüz buffer yapardım. Bu devrenin sağlayacağı avantaja kafa yormak lazım. Opampın offset akımıyla mı ilgili acaba38415 eklentisine bak
böyle bir devreden bahsediyorsunuz değil mi aynı olayı burda görünce araştırmak istedim
Elinde gerekli komponentler varsa @Mikro Step 'in önerdiği gibi denerdim ben.
Normal kondansatörle dene abiElimde tantal kapasitör yok, olsa denerdim.
1uF 50V alüminyum elektrolitik kapasitör var elimde, müsait olur olmaz üstteki devreyi deneyeceğim.
Amaç buradaki soruyu soran arkadaşa yardım etmek ama, kendisinde tek sekonder var yanılmıyorsam, gerçi piyasada görünmüyor kendisi