O ucuz problarla kaliteli probları karşılaştırınca şu noktalarda farklılıklar olabilir:
1) Desteklediği frekans alanı içerisinde tam lineer olmayabilir, bazı frekanslarda artı, bazı frekanslarda eksi yönde sapmalar olabilir.
2) Üreticisinin belirttiği voltaj dayanım değerini sağlamayabilir. Mesela üretici 300 Vrms voltaja dayanıklı dese bile, bu voltaj uygulandığında izolasyon çökebilir.
3) 1x veya 10x olarak belirtilse de, gerçekte 0.8x veya 10.7x olabilir. Osiloskobun da bir ölçüm toleransı olacağından, probun bu toleransı nedeniyle ölçüm hatası fazlalaşır.
4) Üreticisinin belirttiği bant genişliğini sağlamayabilir (yukarıdaki video'da sadece bunu test etmiş). 100 MHz lik prob, aslında 30 MHz lik çıkabilir
5) BNC konnektörünün imalat kalitesi iyi olmadığından, konnektörün orta pini veya yüzüğünün çap toleransı kötü olabilir. Böyle bir BNC'yi de osiloskobun konnektörüne takınca, osiloskop konnektörüne zarar verme riski var. Skopun BNC konnektörünün dişi soketi zarar gördükten sonra (mesela dişleri yana doğru genişlerse) artık temas kalitesi olması gerektiği gibi olmayacaktır. Temas kalitesi, frekans arttıkça giderek daha büyük bir önem kazanıyor. Örneğin 20 megahertz'lerde bir şekilde temas eden BNC pinleri bir sorun yaratmazken, yüzlerce megahertz frekanslarda en ufak temas farklılıkları bile sinyalde bir zayıflamaya sebep olacaktır.