250 Watt İÇİN PMSM Mİ BLDC Mİ ?

M. Sami Yüce

Yeni Üye
Üniversite tezim için hub motor sürme iyileştirmesi üzerine çalışacağım. Burada tercih edeceğim motor tipi 100-250 watt aralığında BLDC mi olmalı PMSM mi.

Kriterlerim:
Maliyet, Yeterli açık kaynak, İzleme ve kontrol sistemlerinin basitliği gibi faktörleri göz önünde bulundurarak cevap verirseniz çok müteşekkir olurum

Maliyet acisindan BLDC daha ucuz olur. Daha kolay bulunur.

BLDC vs PMSM guc kati ayni. Kontrol acisindan degisen tek sey algoritmalar ve PWM ile ilgili olacak olacak.

Sinus modulasyon icin SVPWM kullanman onerilir ancak cok sart degil. Klasik PWM ya da SVPWM secimi besleme geriliminin degerinden ne kadar fazla yararlanacagina bagli.

BLDC komutasyonu icin 60 ya da 120 derece aci ile yerlestirilmis 3 tane sensor kullanman ya da motor sargilarinda enduklenen voltajdan komutasyon noktalarini tespit edecek kadar bilgi elde etmen yeterli iken PMSM icin detayli acisal konum bilgisine ihtiyacin olacak.

Tam olarak ne yapmak istedigini bilmek gerekiyor.

Eger amac sadece bisiklet benzeri bir araci hareket ettirmek ise BLDC yeterli olacak.

Son düzenleme:
Bldc motorunkare dalga ile de sürebilirsiniz ama pmsm için sinusoidal akımla sürmeniz gerekli

Forum istatistikleri

Konular
7,104
Üyeler
2,879
Son üye
dinomiout

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back