256 pin Test

8x8 matriks bir sistem oluşturun. Sanki birleşme noktalarına led bağlanacak gibi düşünün. Led yerine bir kablonun iki ucunu bağlayın. İstediğiniz yerden akım veya gerilim okuyun. Çıkış kısmını shift register entegresiyle yapın. Okuma kısmını da direkt mcu ile. Toplamda 3 + 8 pin yetecektir.

Ben hala cat6 test etmek için 256 gibi çok yüksek bir io ihtiyacını anlayabilmiş değilim, tek bir cat kabloda 8 damar var.
8 kablo damarını test eden basit ve bağımsız yapılar tercih edilebilirdi, yine merkezi sunucuya veri gönderebilirdi. Tasarım ve yazılım kolaylığı, genişletilebilirliği... gibi avantajları varken...

Konu sahibinin vardır bir bildiği :)

Ben hala cat6 test etmek için 256 gibi çok yüksek bir io ihtiyacını anlayabilmiş değilim, tek bir cat kabloda 8 damar var.
8 kablo damarını test eden basit ve bağımsız yapılar tercih edilebilirdi, yine merkezi sunucuya veri gönderebilirdi. Tasarım ve yazılım kolaylığı, genişletilebilirliği... gibi avantajları varken...

Konu sahibinin vardır bir bildiği :)
Belirttiğim gibi factoryio da bir fantazi üstüne birşey denemek istedim simülasyon olucağı için zaten olay şu : robot kol üzerinden örnek vereyim robot kol cat6 veya herhangi bir kabloyu alır öğretilen konuma götürür öğretilen şekilde yuvaya koyar ve bu hızlı hızlı gerçekleşir amacım hem kendimi zorlamak hemde biraz olsun elektronik öğrenmek. neden tek robot kol olsun 32 tane robot kol koyarım istediğim kabloyu istediğim gibi test edebilicek bir robot hem hassas hem hızlı. dediğim gibi tamamen hem fantazi hemde kendimi zorlamak

Tek kabloyu test eden IP tabanlı (esp veya kablolu ethernet destekli bir mcu) küçük bir sistem yapın. Bu durumda 8+8=16 IO işinizi çözecektir.

Backend tarafını, robot kol ve diğer sistemler ile entegrasyonunuzu yapın

Sunucu tarafındaki yapıda, istasyonları IP veya ID gibi bir yapı ile ayıracak şekilde tasarlayın.

Test servisiniz bağlanmak istediği istasyon ile IP ve ID ile iletişim kurar ve işlemleri gerçekleştirir.

Birden fazla kablo test etme ihtiyacı olduğunda yeni bir node daha eklersiniz. Servisiniz multi thread veya çoklu bağlantıya sahipse (bu şekilde yazmanız gerekir), birden fazla test noktası ile asenkron olarak konuşur. Her istasyon diğer istasyonlardan bağımsız şekilde kendi testini yapar.

Bu durumda her kanal bağımsız şekilde çalışacağı için, test işlemlerinde bir birlerini beklemek zorunda kalmayacaklar. 16 kabloyu test eden yekpare bir sistemde, robot kolun 1. yerleştirilen kablo testini başlatması için diğer 15 kablonun da yerleştirilmesini beklemesi gerekecektir. Modüler ayrık yaklaşım, birim zamanda yapılacak test adedini artıracaktır.

Modüler ve küçük parçalar halinde yaparsanız / yapabilirseniz daha kolay ve efektif bir çözüm üretmiş olursunuz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,361
Üyeler
2,985
Son üye
sertoglu42

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back