Şurada V1 ini yapmıştım.
Şu siteden yeni bir devre buldum. Buradakini V2 olarak modifiye ettim.
Devrenin orijinali aşağıdaki gibi.
Ben üstteki devredeki R1 ve R4 dirençlerini modifiye ettim. Böylece 5V ile beslediğimde şarj ışığı yanıyor, piller dolmaya başladıklarında şarj ışığının gücü gittikçe azalıyor.
Ayrıca orijinal devrede 360mA lerde olan şarj akımı da boş pillerde modifiyeli devremde 260mA den başlıyor.
Şarj voltajı orijinal devrede 3V ve üstü iken, benim devrede 2.8V civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Akşam bir parti pili şarj ettim, bu ikinci parti.
R1 ve R4 dirençleri çok ısındığı için her iki dirençleri paralel bağladım ve 1W gibi bir değer elde ettim. Isınma yine var ama el yakmıyor.
3-4 Saatttir 2x1.2V 2500 mAH seri bağlı pillerimi şarj ediyorum. Pillerde ısınma yok.
260mA ile başlayan şarj akımı piller doldukçu gittikçe azalıyor, piller üzerindeki voltaj da yükseliyor.
Bu devre istediğim gibi oldu gibi, elemanları delikli plakete lehimleyip traş makinemin şarj cihazı olarak kullanabieceğim gibi görünüyor.
2x1.2V Ni-MH pil seri şarj devresi-1
Devre 2 adet ni-mh aa pili seri olarak şarj ediyor, ama bir durum var, tr1 termistörü pillere sıkı sıkıya temas etmeli yoksa pillerdeki ısı değişikliklerini yanlış anlayabilir ve akım da ona göre yanlış olur bu da piller üzerinde olumsuz etki yapar. Benim piller traş makinesinin içinde olduğu...
mekatronik.org
Şu siteden yeni bir devre buldum. Buradakini V2 olarak modifiye ettim.
Simple 1.2V AA Ni-MH Battery Solar Charger circuits | ElecCircuit.com
This is simple Solar charger circuit. If you want to charge only one 1.2V AA battery and must used at outdoor. use fast to application parts near us.
www.eleccircuit.com
Devrenin orijinali aşağıdaki gibi.
Ben üstteki devredeki R1 ve R4 dirençlerini modifiye ettim. Böylece 5V ile beslediğimde şarj ışığı yanıyor, piller dolmaya başladıklarında şarj ışığının gücü gittikçe azalıyor.
Ayrıca orijinal devrede 360mA lerde olan şarj akımı da boş pillerde modifiyeli devremde 260mA den başlıyor.
Şarj voltajı orijinal devrede 3V ve üstü iken, benim devrede 2.8V civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Akşam bir parti pili şarj ettim, bu ikinci parti.
R1 ve R4 dirençleri çok ısındığı için her iki dirençleri paralel bağladım ve 1W gibi bir değer elde ettim. Isınma yine var ama el yakmıyor.
3-4 Saatttir 2x1.2V 2500 mAH seri bağlı pillerimi şarj ediyorum. Pillerde ısınma yok.
260mA ile başlayan şarj akımı piller doldukçu gittikçe azalıyor, piller üzerindeki voltaj da yükseliyor.
Bu devre istediğim gibi oldu gibi, elemanları delikli plakete lehimleyip traş makinemin şarj cihazı olarak kullanabieceğim gibi görünüyor.
Son düzenleme: