3.3v'yi 5v'ye yükseltmek

NoelDayi

Üye
İyi akşamlar.
Elimde NodeMCU V3 var ve hep 3.3v çıkışları var ama benim ihtiyacım olan 5V çıkış.
LCD, SR04 vs kullanacağım. Ben bu 3.3V'yi nasıl 5V yapabilirim?
Logic Level Converter haricinde kullanabileceğim ya da yapabileceğim bir şey var mıdır?

Konuyu incele cevapların burada

Çıkışlara transistörlü anahtar bağlayabilirsin. Burada V[SUB]in[/SUB] NodeMCU çıkışı, Vcc de +5V olacak. R[SUB]in[/SUB] ve R[SUB]L[/SUB] yi de 2.2 kΩ yapabilirsin.

1655149248336.png

Çıkışlara transistörlü anahtar bağlayabilirsin. Burada V[SUB]in[/SUB] NodeMCU çıkışı, Vcc de +5V olacak. R[SUB]in[/SUB] ve R[SUB]L[/SUB] yi de 2.2 kΩ yapabilirsin.

17826 eklentisine bak
Abi anladığım kadarı ile I2C haberleşmesi yapacak, ve bu attığın tek yönlü hcsr04 kullanmak için 1 giriş 1 çıkış gerekiyor.
Çift yönlü olarak kullanabilir ama bence Gökhan abinin kullandığını kullanması daha doğru olur

Başlıktaki probleminiz de çözülmüş oldu böylece. LCD ve SR04'ü aynı besleme ile besleyebilirsiniz. I2C ve Trig (SR04) pinleri için çok sorun olmayacaktır. Ancak SR04'ün Echo çıkışı 5V logic seviyesinde sünyal üretecektir. ESP8266 ise 3.3V logic seviyede çalışır. Voltaj seviye dönüştürücü ya da en azından giriş empedansına uygun bir direnç eklemeyi unutmayın.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,301
Üyeler
2,951
Son üye
burhanettin buğa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back