3B yazıcı tavsiye, Creality K1 MAX-Bambu lab p1s

Bu arada Creality K2 Plus diye bir model çıkarttı. Türkiye de satışı başlamış. Acayip bir zamanlama ile X1C'ye rakip oldular.

Ender 3 Pro'dan memnun biri olarak Creality alabilirim. Bildiğim kadarıyla Klipper tabanlı Creality OS açık kaynak değil, fakat açık kaynak kurallarına bağlı. Gerçi bu cihaz da 50 kg olduğu için biraz hantal ve büyük. Her nasılsa Artisan ile aynı ağırlığa sahip.

Sırasıyla aşağıdaki videoları izledim, iyi görünüyor.

Eline sağlık, çok güzel görünüyorlar. Bir de silikon kalıp hazırlayıp, betondan filan saksı, lamba gibi bu tarz şeyler yapanlar görüyorum. Hiç öyle bir tecrüben oldu mu?
Evet onları da çok görüyorum ama hiç denemedim denemek istiyorum ama tek başıma birkaç şeyi aynı anda ögrenmeye ve yapmaya çalışırken zaman kalmıyor pek

bu bambu, zortrax vs avantajı tak çalıştır makinalar.

Tak çalıştır makina isteyenler, ama makinaya da %100 sahip olmak isteyenlere Prusa markasını önerebilirim. En son araştırdığım kadarıyla Bambu'ya göre pahalı. Ama gerçek anlamda sen yazıcıya sahip oluyorsun, yazıcı sana sahip olmuyor :katil2:

Tak çalıştır makina isteyenler, ama makinaya da %100 sahip olmak isteyenlere Prusa markasını önerebilirim. En son araştırdığım kadarıyla Bambu'ya göre pahalı. Ama gerçek anlamda sen yazıcıya sahip oluyorsun, yazıcı sana sahip olmuyor :katil2:
Bambulab'da da öyle bir sıkıntı yok. Yedek parçaları bulunabiliyor ve baskı kalitesi de gerçekten çok iyi. Offline olarak kullanılabiliyor. Entrapment benzeri bir harekete kalkışmaları kendi ayaklarına sıkmak olur, buna kalkışmalarına ihtimal vermiyorum. Bu son olaylarda orcaslicer gibi uzaktan erişim yapabilen sistemlerde güvenlik açıklarının yalan olmadığı da ortaya çıktı.

Bambulab'ın amaçlarının tamamen masum olduğunu savunamam ama bir taraftan da uzaktan erişilebilen bir yazıcının sabote edilerek yangın çıkarılabileceği de gerçek. Ben şu anda kendimi böyle bir risk altında görmüyorum ama ticari rekabette belden aşağı çalışıp "X" marka yazıcıların yangın çıkarmasını sağlamak paranın nereye doğru akacağını değiştirebilir. Bir şirketin bu tehlikeye karşı önlem almaya da çalışması da doğal. Kullanıcıların gözü kapalı teslim olmayıp şirketi hizada tutması yeterli.

Bir taraftan da fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde bambulab yazıcılar gerçekten başarılılar. Teslimattan sonra 15dk içinde ideal performansta çalışmaya hazır geliyorlar. Baskı hızı ve kalitesi düşünülünce VORON-RATRİG gibi projeler çok büyük yazdırma hacimleri dışında anlamsız ve aşırı pahalı oluyor(harcanan zaman düşünülünce misliyle pahalı olduğu söylenebilir) . Creality çok benzer ürünler sunsa da kullanıcı deneyimi bakımından bambulab ile farklı sınıflarda gibiler.

Aynı iPhone örneğinde olduğu gibi olay şuraya geliyor: Eğer üreticinin ürünün nasıl kullanılmasını istediği ile senin nasıl kullanmak istediğin tam olarak uyuşuyorsa, iPhone da, Bambu da tamamen senin için uygun çözümler. Ama üreticinin öngördüğünden biraz veya baya farklı kullanım şekillerini öngörüyorsan ve bu konuda da kısıtlanmak istemiyorsan, iPhone ve Bambu kesinlikle iyi çözümler olmuyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,242
Üyeler
2,925
Son üye
YusufAbali

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back