3B yazıcı tavsiye, Creality K1 MAX-Bambu lab p1s

Ben de 3d yazıcı arayışındayım. Bambu Lab için biraz araştırdım. LAN only mode denilen ayar var yazıcılarda. İnternete bağlanmadan çalıştırma imkanı sağlıyor.
Yeni firmware ile bu opsion da işe yaramayacak deniyor. Yetkilendirme istemiyorsan sadece SD kart kullanmak zorunda olacakmışsın.

Yerli firma fatura kesmeyince ses çıkmıyorsa, yabancı firma aynı zorbalığın lacivertini yaptığında da bunlar şöyle böyle demenin çok bir manası yok.

Allah korudu da bu gelişmeden sipariş vermeden haberim oldu. Biraz bekleyeyim dedim bu arada da benim Ender 3 Pro'yu tekrar inceledim. Yeni bir firmware ve tablayı değiştirdiğimde iki gündür çok iyi çalışıyor melet. Aylarca bu halde çalışsın diye uğraşdım olmamıştı. Meğer tablayı da değiştirmek gerekiyormuş. Benim daha önce cam yüzey üzerine yapıştırdığım bir yedek tabla vardı onu koydum çalıştı.

Şimdi denemek için PEI tabla da sipariş ettim. Eğer bu işimi görmeye devam ederse, bir süre daha bununla idare edeceğim. Sonra firmware işlerini çözerlerse Bambu Lab alabilirim.

20250120_021849.jpg

20250120_021902.jpg

Yeni firmware ile bu opsion da işe yaramayacak deniyor. Yetkilendirme istemiyorsan sadece SD kart kullanmak zorunda olacakmışsın.
Bugün lan moda alabildim. Kendi kullanımımda işlevsellikte bir fark göremedim. Lan moddan devam ederim artık. Şirketin de gelen tepkilerden dolayı geri adım atacağını düşünüyorum.

Crealitinin K1 modeli de çok da farklı görünmüyor ve ona da AMS benzeri bir çoklu filament modulü çıkarmışlar. Gelecekteki satışlarından kayda değer bir kaybı olmuştur bambulab'ın. Printfarm işletmeleri kaçınmaya başlar muhtemelen. Olası Babulab server probleminden dolayı iş akışının tamamen bozulmasını göze alamazlar. Bugün alacak olsam muhtemelen açık kaynaklı creality'ye yönelirdim. Yalnız çok güzel çalışıyor namıssız :) .

Bir miktar "geri adım" gelmiş. Özet: "Verilerinizi işlememizi imkansız hale getirecek bir kullanma modunu yapmaya karar verdik. Ama bu modu kullanırsanız, bizim desteğimizden mahrum kalacaksınız".

Benim için farketmiyor. Bu bulut dalgasını çıkarmasalardı da alacağım bir alet değil.

Bir miktar "geri adım" gelmiş. Özet: "Verilerinizi işlememizi imkansız hale getirecek bir kullanma modunu yapmaya karar verdik. Ama bu modu kullanırsanız, bizim desteğimizden mahrum kalacaksınız".

Benim için farketmiyor. Bu bulut dalgasını çıkarmasalardı da alacağım bir alet değil.
Ben şöyle çevirdim - Lan mode için internet bağlantısı gerekmiyor diyorlar ve destek ile bağlı sorun olmayacak.

Standard Mode (Default): By default, LAN mode will include an authorization process that ensures robust security. This option is ideal for the majority of users who prioritize security and ease of use. Despite claims to the contrary, LAN mode through Bambu Connect will require neither internet access nor a user account. This hasn't changed and won't change.

Asıl soru - bunu nasıl yapacakları.
Anlaşılan şirket damage control modu'na geçti.

Pei yay çeliği gerçekten güzel bir malzeme. Sıcakken sağlam yapışıyor ama soğuyunca kendiliğinden bırakıyor. Bir de üzeri desenli gibi tatlı bir dokusu var.

@birisim LAN mode aktif iken internet gerekmeyecek diyor. Ama LAN mode aktif iken, internet de VARSA, Bambu Connect interneti kullanacak mı kullanmayacak mı? "Kullanmayacak" deseler, inanacak mıyız? Adam internete paket gönderir, sen de tespit edip "İntnernete paket gönderdin! yakaladım seni!" dersin. O da "firmware update var mı diye baktım canım" diyebilir :katil2:

@birisim LAN mode aktif iken internet gerekmeyecek diyor. Ama LAN mode aktif iken, internet de VARSA, Bambu Connect interneti kullanacak mı kullanmayacak mı? "Kullanmayacak" deseler, inanacak mıyız? Adam internete paket gönderir, sen de tespit edip "İntnernete paket gönderdin! yakaladım seni!" dersin. O da "firmware update var mı diye baktım canım" diyebilir :katil2:
Tabii ki inanmayacağız. :gulus1:
Evde bir tane AP işsiz bekliyor. Alsam local WiFi içinde kalır.

Bu bulut işi bir endüstri trendi. Louis Rossman'ın kanalını takip ediyorum o yüzden gördüm bunu. Herkesin yapmaya çalıştığı birşey. BMW özel amortisör takıyor, ayda 15 dolar ödersen amortisör daha iyi çalışıyor. Ayda X dolar ödersen koltuktaki ısıtıcı çalışıyor. Belli ki Bambu da aynı kervana katılmaya çalışıyor. Yeni model çıkaracaklar, bunda süper bir LIDAR var. Ver ayda 5 dolar, bunu aktif edelim. İşte yapay zekalı bilmemne özelliği var. Ver ayda 10 dolar, aktif edelim.

Yoksa adamların niyeti güvenlik olsa, aletin kendisine şifre koyarlar, şifreyi giren çalıştırır makinayı. Şifre istemiyorsan da ayarlardan kapatırsın. Ama niyet bu değil.

Bu bulut işi bir endüstri trendi. Louis Rossman'ın kanalını takip ediyorum o yüzden gördüm bunu. Herkesin yapmaya çalıştığı birşey. BMW özel amortisör takıyor, ayda 15 dolar ödersen amortisör daha iyi çalışıyor. Ayda X dolar ödersen koltuktaki ısıtıcı çalışıyor. Belli ki Bambu da aynı kervana katılmaya çalışıyor. Yeni model çıkaracaklar, bunda süper bir LIDAR var. Ver ayda 5 dolar, bunu aktif edelim. İşte yapay zekalı bilmemne özelliği var. Ver ayda 10 dolar, aktif edelim.

Yoksa adamların niyeti güvenlik olsa, aletin kendisine şifre koyarlar, şifreyi giren çalıştırır makinayı. Şifre istemiyorsan da ayarlardan kapatırsın. Ama niyet bu değil.
Bence de güvenlik ile alakası yok. Farklı nedenlerden olabilir. Normalde büyük şirketler karları düşünce böyle subscription fee yöntemlere başvuruyorlar. Lakin Bambu Labin satışları iyi. Belki makinalardan çalışma istatistikleri toplayarak yeni tasarımlarda kullanmak için yapmışlar. Veya modelleri yapay zeka ile çalışan şirketlerle para karşılığı satmak amacıyla. Kim bilir bu adamların aklında ne var. Ayrıca, Çin istıhbarati ile birlikte çalışma imkanları da var, teknoloji ile uğraşan şirketlerden bilgi çalmak için...

alın size iot :yerlereyat1: internete bağlanan her şey kiralık. kahve makinası, çamaşır makinası, bambu lab.... ayda5 dolar verirsen premium özellikler aktif.

şaka bir yana bu gerçekten mümkün. yani bir çamaşır makinasının uzun vadeli aylık kiralık olarak satın alınıp. internetden lisans ile bir sevig gibi kullanmak. tabi bunun için ilk satın alma ücretinin çok cüzi olması gerekiyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,240
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back