3d yazıcı ve bga makinası için yeni masa

@Gokrtl Cevabınız için teşekkür ederim. Aşağıda, bilgisayarın olduğu masanın derinliği 70cm. Bilgisayar, biraz kablo, mercek, havya derken bir anda doluveriyor üzeri. Biraz derin olacak ama uzun vadeli düşününce hem oda yeterince geniş hem de yaptırmışken 10cm geniş olsun, zararı olmaz benim için. Çalışma masası ve dolap İnşallah bu iki masanın olduğu yere kurulacak.


Aynen, arkaya alet edavat koyulduğu zaman yerin yarısı gidiyor o yüzden derin yapmak çok faydalı oluyor. Benim masanın derinliği 83 santim ve bana az geliyor, çünkü yarısı benim güç kaynağı, masa tipi multimetre ve diğer ölçüm aletleri tarafından kaplanmış durumda.
 
Hocam ben daha önce iş yaptırdığım bir firmadan fiyat aldım. aşağıdaki masa ve dolap için 3500₺ dediler. henüz pazarlığa oturmadım ama bi 250 filan kırarım heralde. Ayrıca elden senet işi de olabiliyor. İlk başta çok pahalı bulmuştum ama sanki uygun gibi. Bu fiyatı 10 gün önce aldım. Firmada istediğim ürün için yapılan çizim aşağıda.


Benim burada çalıştığım orman ürünleri firması komple işleyip herşeyi verebiliyor. Yani delik delme, özel kaplamalı kapak, menteşe yuvası, hepsini yapıp teslim ediyor. Sana sadece montaj kalıyor. Burada kullanılan malzeme muhtemelen 18 mm lam, kıyaslama yaparken bunu da gözönünde bulundurmak lazım. Benim dolap 18 mm lam ile yarıdan epey daha az fiyata gelirdi.

Senin dolapçı da muhtemelen böyle yapacak. Tasarımın parçalarını yaptıracak sonra da sadece evde montajını yapacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
99,012
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top