60 bin TL lik ekran kartı yakında piyasaya çıkıyor

Yani işte bahsettiğim eskiler AOE oynuyor. Yeniler bebe oyunlar. Kim niye alıyor bu kartları... Coincilerde bitti.
Grafik tasarımcı için 32mb ekran kartı yeter.
3D mühendislik ve mimarlık uygulamaları için gerekli sadece. Onda da öyle render için gpu gerekmiyor, cpu gerekiyor. Çoğu yanlış topluyor sistemi.

Ciddi bir özendirme politikası ile satılıyor bence. Yuotuber'lar, 4k,8k bilmemne desk setuplar... İnsanlar sırf setup yapmak için alıyor gibi.
rdr2 full ayarlarda oynamak istersen o bahsettiğin paralara toplayacağın bilgisayar ile oyunun trailerini bile akıcı izleyemezssin.
 
Pc için nerde satılıyor bu. Birde heralde aof2 ile aynı mantık sanırım bu sürüm. Ben 2 den sonra çıkanları hiç sevemedim.
Steam de bulabilirsin. Tüm dünyada 2 en çok sevilen sürüm. Şuanda 4 var. İndirime girse alıp deneyeceğim ama biraz cimriler ellaham.
 
Açımayacağını ben de biliyorum yalnız bir aldatmaca var gibi. Bu açılmayan bebe oyunlarında öyle ağım şahım bir 3d yok. Boş neon ışıklı efektler. Normal şartlarda bu kadar gpu'nun gerekmemesi gerekir(di). Ancak 3D modellemede Nurbs modellemeden, low poly'den bilerek uzaklaşıp işleri ağırlaştırdılar.

İnternette bulunan 3d hazır modeller ile yapılmış PUBG diye bir oyun var yahu. Sonra bu oyun telefonu neden çok ısıtıyor diyorlar. İşin garip tarafı hiçbir oyun firması buna ses çıkarmayıp, kendiside aynı methodu uygulayıp ekran kartı pazarını büyüttüler.

Sözün ciddi grafik deteyı barındıran NFS, call of dutty, battilfeid için değil tabi.. Bu firmalar bu kadar detaylı 3d ile uğraşırken, gereksiz bebe oyunlar, hiçten yere ekran kartı kapasitesi ve pazarının artışı için habire piyasaya teknik olarak dandik oyun sürüyorlar..
çark bi şekilde dönüyor.
sonsuza kadar 1030 ayarında kartları üretip satacaklar mıydı tutturmuşsun bebe oyunları bebe oyunları teknoloji bi şekilde gelişecek vesile oluyor veya olmuyorlar.
 
Genel bir kural olarak donanımcılar ne kadar güçlü donanım yaparlarsa yazılımcılar da işi tembelliğe vurup o kadar yavaş yazılım yaparlar :) Telefona en dandik uygulamayı indiriyorsun 100 MB indiriyor. Ne koyuyorlarsa içine.

Ekranlardaki piksel sayısı artıyor bu grafik kartları için büyük bir etken. 720p, 1080p, 1440p bize lineer artıyor gibi geliyor ama ekran 2 boyutlu olduğu için piksel sayısı n^2 şeklinde artıyor. Yani bu kartların hem daha iyi grafik vermesi, hem de çok daha fazla piksel işlemesi gerekiyor. Bir de işin içine VR girerse (iki göz için iki kez render, çok daha fazla piksel, daha yüksek refresh rate) o zaman mevcut ekran kartları yetmemeye başlıyor.

1665154043221.png
 
Z ekseninde üslup kayması var, eksantrik milini sıkalım biraz.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,408
Üyeler
2,439
Son üye
Efekan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top