Adaptör de arıza tespiti ve diyot ölçme

Mutualizm

Yeni Üye
Katılım
14 Mart 2024
Mesajlar
1
Herkese iyi forumlar. Forumda yeniyim hata yaptıysam affola. Elimde bir adet adaptör var Type C ve USB çıkışı mevcut. Telefonumu şarja takıp şaseye elimi değdiğimde bir kaçak olduğunu fark ettim ve kontrol kalemi ile şaseyi kontrol ettiğimde kaçağın olduğunu gördüm. Kablo değiştirdim fakat devam ediyordu. Adaptörde malum toprak hattı yok ve kaçağın tespiti için adaptörü açtım ve komponentleri ölçtüm henüz elektronikte yeniyim diyorlardan bir tanesi iki yönde de akım gösteriyor(boşta, prizdeyken denemem :D) bende arızalı diye değerlendirdim ve aynısından bir adet daha aldım ve boşta ölçtüm 550 -600 gibi bir değer gösterdi yeni ile eskiyi değiştirdiğimde yenisinin de takılı iken iki yönde de 150-200 arası değer verdiğini gördüm. Acaba kaçırdığım nokta nedir ? Çıkış yolum ne olmalı tecrübelerinizden faydalanırsam sevinirim. İyi forumalar.
IMG_7307.jpeg
IMG_7309.jpeg
 
Kaçak değil o. Bilerek yapılıyor.
Y kapasitör sökülerek çözülür. Daha az güvenli olur. Y kapasitör primer ile sekonder arasında oluyor

1710444581563.png
 
Daha az güvenli olur.

Y kapasitör güvenlik sağlamaz. Tam tersi, çok küçük bir yüzde de olsa güvenliği azaltır. Neticede tamamen izole olan primer ve sekonder arasında potansiyel bir iletim hattı yaratıyorsun.

Y kapasitörün görevi, elektrostatik yük birikimini engellemek ve EMI/parazitlerin bir kısmını toprağa iletmek.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top