akıllı inverter seçimi

leon

Yeni Üye
Katılım
31 Ağustos 2023
Mesajlar
3
hayırlı ramazanlar:,
akıllı inverter alırken nelere dikkat etmeliyim?
growatt spf 48v 5000 modeline gözü diktim ama şu an akü bankam yok
bu marka aküsüz çalışabiliyormu kullanan varmı aranızda? nasıldır pişman edermi?
bazı inverterlerin etiketinde dc input 150 vdc,, bazılarında 450 ye kadar tolaransı var,

harici mppt takmalımıyım ve en önemliside şimşek çakmalarında ne gibi koruma eklenebilir?
çünkü daha önce mppt ve ups yandı şimşek çaktığında, gece gündür aktif reaktif otomatik olarak kumanda edebiliyorum ama gündüz için endişeliyim
 
Amacınız evi beslemekse alın 4 girişli mikroinverter bakın keyfinize. Akü bankası falan uğraşılacak işler değil eğer elektrik şebekeniz bağlı ise.
 
gün ışığı süresince sayaç yavaşlatmak faturadan kaçmak,
akü işi ileride lifepo4 niyetim var, birkaç yılı bulur oda,
cvp için teşekkürler
 
spf 5000es bataryasız çalışıyor olması lazım. Dahili mppt var. Yalnız min. 120V panel gerilimi gerekiyor. Panel sayısı ve alanı sınırlı ise bu sıkıntı olabilir. Yıldırım koruması için panel ile cihaz arasına koyulan devre kesiciler var, adı aklıma gelmedi şimdi.

Eğer güneşli saatlerde panellerden gelen gücün tamamını kullanacak kadar tüketiminiz var ise mantıklı olan sadece mikroinverter ve panel ile işi bitirmek. Mesela gün içinde sürekli çalışan klima vs. var ise. Paneli mikroinvertere bağlayıp, inverteri fişe takarsınız o kadar.

Mikroinverterler panel gücünün tamamını yüksek verimle mevcut şebeke üzerine bindirir. Eğer tüketiminiz bu gücün üstündeyse sorun yok, fakat altındaysa fazla güç sayaç üzerinden şebekeye gider ve size tüketim olarak yazılır. Yani sayaç enerji akış yönüne bakmaz, kendi ürettiğiniz enerjiyi şebekeye verip, bir de faturasını ödersiniz. Bunun olmasını engellemek için "zero export" özellikli bir cihaz almak gerekiyor. Bu tip cihazların evin sigorta kutusuna takılan ve inverter ile haberleşen bir ek parçası olur. Enerji akışı şebekeye doğru olursa invertere bildirir ve üretim sınırlandırılır.

İşin içine batarya girdiği zaman getirisini götürüsünü iyi hesaplamak lazım. Bataryanın ömrü boyunca üzerinden çevirebileceğiniz enerji miktarının tutarı ile bataryanın maliyeti karşılaştırılınca maktıklı mı mesela? Şebeke kesintilerini dert etmiyorsanız olmasa da olur.

Öyle abartılı sistemler kuranlar var ki, adamın harcadığı para bırak kendisini, yedi sülalesinin elektrik faturasını yıllarca ödemeye yeter. Şebekeden bağımsız elektrik sahibi olmak güzel ama değer mi?
 
Son düzenleme:
sizin bu bahsettiiniz on grid açık devre tüketim yoksa geri basar sayaç tüketim olarak yazar,
off grid kapalı devre gerekiyor, benim asıl endişelerimden biri firmalar dan firmaya çok absürt kuralları vs vardır, örneğin 2 ayrı marka şarjlı matkap aynı arıza bi firma kullanıcı hatası deyip ücrete tabi tutarken diğeri garanti kapsamına alıyor,
kısaca ürünün arkasında duran yahut zırt bırt arıza veren ürün alıp madara olmak istemiyorum,
açık sözlü olayım biraz daha,, yıllarca kumbara yapıp niyet etmişim :)

yıldırım olayını araştırdım akşamdan beridir, parafodur gerekiyor, ancak 120 vdc olanı yok sanırım bende varistörleri araştırmaya koyuldum
şebeke kesintileride köy yerinde birhayli fazla, ama dert değil 12v birkaç tane var araçta gezen evde mevcut,
cvp için teşekkürler
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,695
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top