Akıllı telefon bazlı multimetre "Vion" piyasaya çıktı (çıkmaz olaydı)

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,539
Kickstarter ve Indiegogo kampanyaları ile destekçilerinden yarım milyon dolar para toplayan akıllı telefon bazlı multimetre "Vion", uzun gecikmelerden sonra piyasaya çıktı. Bunun kötü bir fikir olduğunu düşünüyordum, ama EEVBlog'dan Dave'in yaptığı incelemeye göre bu zımbırtı kötünün ötesi, hiçbir işe yaramayan, içindeki parçalarını bile değerlendiremeden direkt çöpe atılacak birşey çıktı.


Berbat multimetre tanımına yepyeni bir anlam getiren bir multimetre. Düşünsenize, ölçme yapacaksınız, multimetrenin uygulamasını çalıştırıyorsunuz ve uygulama sizden önce kayıt olmanızı, sonra da login etmenizi istiyor !!!!! Bunun ne kadar dangalakça olduğunun tarifi yok!
 
Son düzenleme:
Böyle dandik bir multimetreden alınacak bazı önemli dersler de var. Örneğin multimetrenin güvenlik kategorisini gösteren CAT derecelendirme sistemi. Çin malı multimetrelere bakarsanız, utanmadan 20 TL olan multimetrelere bile CAT III derecesi veriyorlar. Şimdi bakıyorsun, fiyatı 3500 TL olan Fluke'un 87V multimetresi CAT III ve CAT IV, ama parça söksen, söktüğün parça bile bir işe yaramayan bu Vion da CAT III :p

Size çok tuhaf gelecek ama, multimetre üreticileri, ürünlerinin üzerine istedikleri CAT derecesini basabiliyorlar, bunda yasal bir sıkıntı yok. Ama bir ürünün, belirtilen CAT derecesini gerçekten sağladığını teyit eden UL sertifikasyon damgasını herkes vuramıyor. O yüzden, multimetrede güvenlik sizin için önemli ise (yani sürekli yüzlerce voltluk gerilimlerle çalışıyorsanız), alacağınız multimetrenin UL sertifikasyon damgasını taşıdığından emin olun. İşte, üzerinde UL damgası olan Fluke'a 3500 TL bayıldığınız zaman, bu cihazın öngörülen bütün güvenlik testlerinden geçtiğini biliyorsunuz.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,271
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top