Antifriz ne kadar dolduralım?

frekans50

⁵⁰
Sistemi 30 litre kadar temiz suyla duruladım. Boşa akıttım. Geri dönüş hortumundan köpük akmaya başladı. İçerideki sıvıyı neredeyse tamamen boşalttım. Hortumu yerine taktım.

Sonra tavsiye edildiği şekilde genleşme kutusu yarısını geçmeyecek şekilde antifiriz doldurdum.

Aracı bir gün kadar kullandıktan sonra baktım ki bu seviye kaybolmuş dipte bir yerde. Acaba daha doldursam mı? Galiba radyatör veya petek gibi kısımlara gitti.

Genleşme deposu daima yarıya kadar dolu mu olmalı?

BİM'den aldığım 3 litre ucuz antifiriz kullandım. Sebebi ise içerisindeki etken maddenin pahalı olanlar ile aynı olması
Mono Etilen Glikol

Castrol cool NF aynı maddeyi koymuş. NF demiş. Sanki öbürü NF değil. Belki ucuz olan sertifika almamıştır.

Son düzenleme:
antifiriz koyduktan sonra sistemi bir çevirip havasını almak gerek. hava alma işlemi bir radyatör tarafından bir de motor tarafında 2 subab sırayla açılarak yapılıyor. hava almadan aracı yürütmek çok riskli çünkü içeride hava cepleri kalırsa dengesiz ısıdan dolayı blok bile çatlayabilir, ya da hararet yapmadan kapak yamulabilir.

ucuz antifiriz koyulacaksa en azından petrol ofisi gibi bir markayı tercih ederim.
bir de sizin motora uygun kırmızı-yeşil organik-inorganik doğru antifirizi tercih etmek gerekli.

Birde ne kadar antifiriz konulacağı ile ilgili o koyulan karışımın ölçülmesini öneririm.

Aracın çalışacağı iklime göre en düşük sıcaklık üzerine bir emniyet payı koyulur ve o sıcaklığa inene kadar karışım yapılmalı.

Mesela -10°C en soğuk iklime sahip bir bölgede 5 °C pay koyulup karışımın -15°C ye kadar donmaması için ayarlama yapılır.

Ölçüm refraktometre ile yapılabilir.

Araç dökümanında soğutma bölümünün kapasitesi yazıyordur. Antfiriz üzerinde dereceye göre oranı yazar.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,185
Üyeler
2,908
Son üye
coco45

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back