Bugün arduino IDE 1.8.19 u çalıştırdım ve Arduino UNO yu seçtim. Programı yazdım ve programı yüklemede bir sorun yaşamadım. Ama sonra serial monitor kullanmak isteyince board not available gibi bir hata aldım
Gerçekten de Tools - Port menüsü gri
İnternette araştırınca bir sürü ıvır zıvır tavsiye gördüm. Ama hiç birisi benim gördüğüm sorun ile ilgili değil. ChatGPT ye sordum, bir sürü vakit kaybından sonra bana "senin IDE 1.8.19 bozuk" dedi.
Neyse internette aratmaya devam ettim ve aşağıdaki konuyu buldum
Gerçekten de orada anlatıldığı gibi, sorun benim STM32 board desteğini eklemiş olmam. BluePill ile çalışmak için eklemiştim. STM32 board desteğini kaldırdım, problem düzeldi.
Gerçekten de Tools - Port menüsü gri
İnternette araştırınca bir sürü ıvır zıvır tavsiye gördüm. Ama hiç birisi benim gördüğüm sorun ile ilgili değil. ChatGPT ye sordum, bir sürü vakit kaybından sonra bana "senin IDE 1.8.19 bozuk" dedi.
Neyse internette aratmaya devam ettim ve aşağıdaki konuyu buldum
Arduino IDE 1.8.19 in Tools menu Port grayed out
Configuration: Linux Mint Ver: 21.3 ( Virginia ) Arduino IDE: 1.8.19 Since today 2-8-2024 port is grayed out. Same happened at a system from a former collegue approx. 1 week ago I looked for the brltty problem, no process like this. Output lsusb: Bus 002 Device 002: ID 8087:8001 Intel...
forum.arduino.cc
Gerçekten de orada anlatıldığı gibi, sorun benim STM32 board desteğini eklemiş olmam. BluePill ile çalışmak için eklemiştim. STM32 board desteğini kaldırdım, problem düzeldi.