Arduino'ya birden fazla RFID kart modülü takılabilir mi?

ArdaDmr

Üye
Cidden yardıma ihtiyacım var. Acemi olduğum için çok zorlanıyorum. Acaba Arduino'ya (Mega veya Uno) birden fazla RFID kart modülü nasıl takabilirim? Çünkü projede 4 adet RFID kartı kullanmam lazım ve bağlantıların nasıl yapacağımızı bulamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim:)

Her kartta kaç tane pini bağlamak gerekiyor?

Her kartta kaç tane pini bağlamak gerekiyor?
Teorik olarak 255 tane baglayabilmesi lazim.

RC522-RFID-Reader-Module-Pinout.jpg

Teorik olarak 255 tane baglayabilmesi lazim.

MEGA'da yeterince pin olabilir mi onun için sormuştum. I2C pinleri paylaşılıyor, SPI da SS dışında paylaşılıyor. bu durumda her kartın 5-6 tane özgün pini var. MEGA rahatlıkla yetmesi lazım.

Ortak SPI 3 pin. Her modül için de bir pin.
SS, CE, CS hepsi aynı isimler.
Dolayısıyla 3 + 4 = 7 pin yeterli.
Eğer IRQ kullanılacaksa bir pin de bunun
için gerekli. Arduino da P2, P3 kullanılır.
Yani IRQ pini de ortak.

Son düzenleme:
MEGA'da yeterince pin olabilir mi onun için sormuştum. I2C pinleri paylaşılıyor, SPI da SS dışında paylaşılıyor. bu durumda her kartın 5-6 tane özgün pini var. MEGA rahatlıkla yetmesi lazım.
Arduino Mega'daki interrupt uclari 2, 3, 18, 19, 20, 21. Bunlara baglayarak dogrudan kullanabilmesi lazim.

Ortak SPI 3 pin. Her modül için de bir pin.
SS, CE, CS hepsi aynı isimler.
Dolayısıyla 3 + 4 = 7 pin yeterli.
Eğer IRQ kullanılacaksa bir pin de bunun
için gerekli. Arduino da P2, P3 kullanılır.
Yani IRQ pini de ortak.

SPI kullanılıyorsa her aygıtın AYRI çip select'i olması lazım. Yani 4 tane chip select. O modülü kullanmadım, ama IRQ kullanacaksam onları da ayrı yapardım ben olsam. Yoksa sadece bir modül için mesaj geldi, hepsini uyandırmış oluyorsun. RST pini ortak olabilir herhalde, modüllerin ayrı ayrı resetlenmesi gerektiği bir senaryo çok olası bir senaryo değil.

@Alt 255 ın dediği gibi Vcc konusunda dikkat etmek lazım. Çektikleri akıma bağlı olarak, ayrı Vcc gerekebilir.

SPI kullanılıyorsa her aygıtın AYRI çip select'i olması lazım. Yani 4 tane chip select. O modülü kullanmadım, ama IRQ kullanacaksam onları da ayrı yapardım ben olsam. Yoksa sadece bir modül için mesaj geldi, hepsini uyandırmış oluyorsun. RST pini ortak olabilir herhalde, modüllerin ayrı ayrı resetlenmesi gerektiği bir senaryo çok olası bir senaryo değil.

@Alt 255 ın dediği gibi Vcc konusunda dikkat etmek lazım. Çektikleri akıma bağlı olarak, ayrı Vcc gerekebilir.
Tamamdır. Çok sağ olun:)

Mosi, Miso, Clk ortak. Aynı isimler, aynı
isimlere. Kimlik seçici CS pini.
Bir de RFID pinlerinde SPI haberleşmesini
seçecek pinler var.

• Beğen
Reactions: nt

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back