Aspiratör motorunun kondansatör değeri farklı takılabilir mi?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atak
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

Atak

Aktif Üye
Katılım
4 Nisan 2021
Mesajlar
930
Merhaba 15 yıldır çalışan bir aspiratörümüz vardı. Motor kondansatörünün değeri 450V 6uF miş. Ölçtüm 110 nF geldi. Araştırdığım üzere ömrünü tamamlamış. Motor da bu sebepten çalışmaya başlamıyor bir inleme sesi geliyor.
Telefonla birçok yedek parçacı ile görüştüm 5 veya 10 uF olduğunu söylüyorlar. Farklı değerde takabilir miyim?

İlla aynı mı olmalı dersiniz. Bir zararı olur mu?

Teşekkürler
 
Yüksek degerde kapasitor takmaniz sarginin ısınmasını yol açar.

Orjinal değeri neyse o takilmalidir.
 
Teşekkür ederim yanıtınız için. Diğer foruma da sordum. 6-7 tane yer aradım hiçbiri aynı değeri var demedi. Sokaktaydım o sebepten aynı anda mesajı attım iki foruma da. En son bir yerde 6uF buldum gıda çarşısında. Servis 650 demişti ayıptır söylemesi 30 TL ye hallettik :katil1:.
Yalan yok çıkan kadar havalı, kaliteli, metal kılıflı durmuyor ama o fark da çok saçma. Sanayideki motorlar da bu taktığım kalitedeki kondansatörlere emanet sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 
Kondansatorun aynısını bulamadığınız zaman bir üst kapasite is gorur. 7 uF olabilirdi. Zaman geçtikçe kapasite kaybedecek çünkü.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,571
Mesajlar
126,681
Üyeler
3,067
Son üye
Kalıcı Değer

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back
Top