ASUS K53SD DDR3 1333 MHz SDRAM 16GB desteklermi ?

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Değerli Forum arkadaşlarım uzun süredir kullandığım laptopun ram kapasitesini genişletmek için iki adet ( 2x 8 GB) aşağıdaki modullerden sipariş verdim. Bazı forumlarda K53SD modelinin en fazla 8Gb bellek takılabileceği yorumları yapılmış. PC donanım özelliklerini çok detaylı veren programda da farklı kapasite değerleri (16-32 GB) kullanılabileceği yazıyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız mutlaka vardır. (Bu yazılıma güvenip sipariş vermiştim.) :-(

t1.jpg

r2.jpg


r3.jpg


r4.jpg

10826285121586.jpg


wd.jpg
 
Son düzenleme:
8 GB takılabilmesinden kasıt bir slota en fazla takılacak kapasite olabilir. Yani 2x8 GB kullandığında sistem 16 GB ile sorunsuz çalışması gerekir. Bir de şu var, ASUS RAM'lerden birini dahili olarak PCB'ye lehimledi ise muhtemelen ek olarak tek soket kullanmıştır ve buraya da 8 GB RAM takabilirsin. Yani sistemin 12 GB kapasitede çalışır. Özel olarak başka bir kısıt yoksa durum böyle olmalı.
 
İki ayrı slot var 4 x4 Gb ramlar takılı. Siparişim yarın teslim edilirse hemen sonucu paylaşırım.
HPIM6616.JPG


HPIM6613.JPG
 

Ekler

  • HPIM6613.JPG
    HPIM6613.JPG
    423.3 KB · Görüntüleme: 115
Speccy de teknik değerler bu şekilde. Önceki yıllarda BIOS güncelleme yapmıştım program belki o neden bu değerleri veriyor olabilir.
Ama kesin sonucu deneme sonrası paylaşırım.
spz.jpg
 
Total virtualda yazan 16 Gb değerini söylüyorsanız o sanal bellek. Bildiğim kadarıyla sanal bellek hardiskten kullanılan birşey. Yani bu anakartın 16 Gb fiziksel bellek desteği olduğu anlamına gelmiyor.
 
Değerli Forum Arkadaşlarım bugün 2 x 8Gb DDR3 bellekler geldi. Hemen Laptopa taktım. Sonuç sürpriz. 16Gb olarak mainboard tanıdı. Performans için geçen haftada Hard diski 500GB WD 3D NAND SSD takmıştım gerçekten başarılı bir performans artışı oldu. Ayrıca daha önce yüksek devirlerde çalışan işlemci fanı 16Gb ram değişikliği sonrası oldukça düşük devirlerde sesiz çalışıyor.

Konuya yorum yapan ve öneride bulunan tüm değerli forum arkadaşlarıma Teşekkür ederim.

Test sonuç değerleri ve resimleri paylaşıyorum.


16b.jpg


16a.jpg


16.jpg


CrystalDiskMark_20211118160717.jpg
 
Ben çalışmasını beklemiyordum. Benim için de süpriz oldu. Demek ki bios güncellemesi ile yada başka bir sebepten yükselebiliyor. Spesifikasyonlarında max 8gb yazıyordu çünkü.
 
Evet haklısın bende tereddüt etmiştim ama sonuç başarılı. Asus laptop yaklaşık 7 yıllık o nedenle WD SSD diskin 6.00Gb/s desteklemiyor max 550MB/s ama gerçekten performans artışı hissedilir seviyede.


wd.jpg
 
Bu sonuç aslında sürpriz değil. Ortalıkta dolaşan bilgi hatalı. K serisi bu modellerin döneminde ASUS pazarlama bölümünde olmama rağmen tabi ben gene de temkinli yaklaştığım için ısrar etmedim. Reklamlarında promosyonlarında kullanılan tüm materyal ve bilgiler onayımdan geçiyordu.
 
Bu sonuç aslında sürpriz değil. Ortalıkta dolaşan bilgi hatalı. K serisi bu modellerin döneminde ASUS pazarlama bölümünde olmama rağmen tabi ben gene de temkinli yaklaştığım için ısrar etmedim. Reklamlarında promosyonlarında kullanılan tüm materyal ve bilgiler onayımdan geçiyordu.
Çizgi elektronik te çalıştınız mı?
 
Hayır, ASUS Türkiye. Çizgi elektronik sadece ASUS anakart distribütörü ve teknik servisiydi. Notebook, cep telefonu gibi sistem ürünleri ile ilgilieri yoktu.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,428
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top