10 volt civarında akü ölçümünü yaptımAküyü ölçtünüz mü? 12v verebiliyor mu?
Büyük ihtimalle o parça yeteri kadar aküden güç çekemediği için cızırdıyordur. Fazla zorlamayın. Aküyü çıkartıp şarj edin ve sonra ölçün.
Tam dolduğunda ve yüke bindiğinde 12v ölçebilmeniz lazım. Eğer marşa bastığınızda 12v altına düşüyorsa ATV çalışmayacaktır.
Sanmıyorum çünkü kontrol ettimtam temas etmiyor olabilir
Söküp doldurman gerekli. Yada başka bir akü ile motoru çalıştırıp uzun mesafe yol yapacaksın. Ancak öyle dolar ki bu pek tasarruflu olmaz. En iyisi söküp şarj et. (Akünün standart 12V olduğunu varsayıyorum)10 volt civarında akü ölçümünü yaptım
Evet 12 v araçlar için kullanılan cihazla doldurabilir miyim patlatır falan dedi birisi pek bi bilgisi olduğunu düşünmüyorumSöküp doldurman gerekli. Yada başka bir akü ile motoru çalıştırıp uzun mesafe yol yapacaksın. Ancak öyle dolar ki bu pek tasarruflu olmaz. En iyisi söküp şarj et. (Akünün standart 12V olduğunu varsayıyorum)
Araç için olan şarjla deneyeceğim aküm ise buSenin akü muhtemelen 8-9 amper dir.
Sana lazım olan 14v 2 amperlik bir şarj aleti.
Araç akülerinin şarj cihazı olur mu emin değilim.
Burada önemli olan aküyü az akımla uzun sürede doldurmak. Çabuk dolsun diye aküye yüksek amper verirsen ömrü azalabilir. Patlayacağını sanmam çünkü elektrikli aletlerin hemen hemen hepsi ihtiyacı kadar akım çeker.