Audio Görüntülü Diafon Tuş Ekleme

Sezgin

Üye
Merhabalar, kiracı olduğum daireye geçen sene Audio 4.3 inch mekanik tuşlu görüntülü diafon takıldı. Sürekli evde olmadığm için arada kargo, su vs. geldiğinde apartman kapısın açabilirsem daire kapısına bıraksa sorun olmayacak ama her zaman komşularda kapıyı açamıyor veya adam bekmiyor haklı olarak.
O yüzden Tuya sistemine uyumlu bir röle modül aldım cihazda istenen süre kadar anahtarı aç-kapa yap var haricen denedim anahtar olarak güzel çalışıyor. Bunu diafonun kapı açma butonuna bağlayacağım ancak cihazı açmak dağıtmak istemiyorum malum kiracıyım :) diafona gelen 10'lu kabloda bunlar için uç var mı baktım uçların 4 tanesi power, 2 tanesi zil, 2 ses 1 data 1 video denmiş. Data ve gnd ile açacağımı umuyorum ama apartmanın zil paneli vs tesisat bağlı olduğu için sormak istedim.

data hattı üzerinden dijital bir komut gidiyor. direkt o hatta elektrik vererek vs kapıyı açamazsınız. hatta apartmandaki diğer dairelerin diyafonları da çalışmaz olur veya panel bozulabilir.

data hattını dinleyip giden komutu bir işlemci ile tekrar üretecek bir modul tasarlanırsa olur.

data hattı üzerinden dijital bir komut gidiyor. direkt o hatta elektrik vererek vs kapıyı açamazsınız. hatta apartmandaki diğer dairelerin diyafonları da çalışmaz olur veya panel bozulabilir.
Tam olarak bu yüzden doğrudan hattı anahtarlamak istemiyorum, dediğiniz yöntem mantıklı ama vakit alacak atılan taşa değmeyecek. Kartta uygun bir yer bulursam butona paralel kablo çekebilirim bir de firmaya yazacağım paralel düğme alternatifi var mı diye.

Bus Plus denen bir haberleşme protokolu ile ev içi şubeden kapi paneline dijital bir mesaj gönderiliyor. Kapi paneli de kapıyı açıyor. Sizin ev içi şubeye röle tuş röle vs ekleyerek açmanız pek kolay değil.

önce bir röle ile şubeden kamerayı açacaksıniz, daha sonra da ikinci bir röle ile kilit açma butonuna basacaksınız. şu iki kabloyu birleştirin, kapi açılır olayı eskide kaldı.

Bu durumda iki tane akıllı parmak gerekiyor :)

audionun kullandığı protokol basit bir seri haberleşme ve sabit kodlu yani herhangi bir kripto vs. yok. sistem basitçe 12-15 voltluk hattı bir pull up ile H seviyede tutuyor. master ya da slave uniteler bu hat üzerinden open collector bir sürücü ile hattı L seviyesine çekerek data gönderiyor. haberleşme hızı da 1200 baud gibi düşük birşeydi.

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back