Babamın atölyesinde bulduğum şoke edici bir alet

Timur hoca buzdolabi yüzünden yaptım demezsin inşallah o işi.

Freze ile kesim başlatmışım, o arada elektrik süpürgesini çalıştırıp talaş temizleyeceğim, pat KAR atıyor, freze ucu kırılıyor. Zaten üzerindeki KAR de 30 mA lik idi. 15 mA bile bir adamı rahat öldürür ve KAR da hiç engellemez. 20 mA lik KAR taksam daha da sık atacak.

20 sene evvel çalıştığım köyde jeneratörle suya elektrik verip çuvalla balık alıyorlardı, yavruları da öldürdüğünden zıkkımın kökünü yiyin diyordum gördükçe. aklıma bişey takıldı şimdi, jeneratörün ürettiği elektrikte faz nötr var mıdır. mantığım 2 sinin de faz olacağını söylüyor???

Freze ile kesim başlatmışım, o arada elektrik süpürgesini çalıştırıp talaş temizleyeceğim, pat KAR atıyor, freze ucu kırılıyor. Zaten üzerindeki KAR de 30 mA lik idi. 15 mA bile bir adamı rahat öldürür ve KAR da hiç engellemez. 20 mA lik KAR taksam daha da sık atacak.
böyle fazla endüktif yükleri röle dışından beslemek gerekiyor yani ben öyle yaptım mutfağın hattı röleye girmeden direkt sigorta üstünden gidiyor.
evin diğer yerleri röle üstünden besleniyor

20 sene evvel çalıştığım köyde jeneratörle suya elektrik verip çuvalla balık alıyorlardı, yavruları da öldürdüğünden zıkkımın kökünü yiyin diyordum gördükçe. aklıma bişey takıldı şimdi, jeneratörün ürettiği elektrikte faz nötr var mıdır. mantığım 2 sinin de faz olacağını söylüyor???

Jeneratörün ürettiği enerji tamamen şebekeden izoledir. Şebekeye izolasyon trafosu bağlarsan da durum aynıdır. Faz nötr ayrımı ortadan kalkar.

Mikrodalga fırın trafosu,kullanılarak yüksek voltaj ile ahşap yakma işlemi yapılıyor.Videodaki gibi prop yapmak istemiş olabilir mi?

Mikrodalga fırın trafosu,kullanılarak yüksek voltaj ile ahşap yakma işlemi yapılıyor.Videodaki gibi prop yapmak istemiş olabilir mi?

Baya parça artırmışlar. Direk fişe takılıyor :) Bence şu daha fazla benziyor . Kova su ısıtıcı.

Ekler

• 1_org_zoom.jpg
    1_org_zoom.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
Mesken icinde kullanmalik elektrikli jop galiba, korunma amacli. Ama cok yakin mesafede ise yariyor teknik kisitlamalar nedeniyle.

Bu cihazı solucanları dışarı çıkartmak için kullandıklarını biliyorum. Genelde balık avına gidenler filan bulundurur. Toprağa elektrik verdiğinde civardaki solucanlar dışarı çıkar. Balık merakı yoksa belki bunu fare için filan denemiş olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back