Banana jak önerisi

volta

Kıdemli Üye
Elimde bol miktarda banana ve born jak bulunsun gerektiğinde uygun kabloyla lehimler kullanırım diyorum. Çok lazım oluyor. Bir sefer bolca alayım uzun süre ihtiyacım olmasın. Ama netten resmine bakarak yada fiyatına bakarak jakın kalitesi anlaşılmıyor. Sizlerin kullandığı evet bunlar kaliteli diyeceğiniz ürünler varsa linklerini atabilir misiniz?

Bunlar hareketli malzeme olduğu için kalitelisini almakta fayda var. Yoksa temassızlıktan çalışmayan devre adamın sinirlerini bozuyor.

Lisede kumanda devresi yaparken elimizle 3 faz geçen jakları tutardık. Yoksa devre temassızlıktan çalışmazdı. Her çalışmadığında -10 puan,
elektriğe çarpılmakta yasaktı :D

Hızlı birleştirme gerekiyorsa Wagonun klemensleri de var gayet kullanışlı. İşinizi görür mü bilmiyorum.

Bunlar hareketli malzeme olduğu için kalitelisini almakta fayda var. Yoksa temassızlıktan çalışmayan devre adamın sinirlerini bozuyor.

Lisede kumanda devresi yaparken elimizle 3 faz geçen jakları tutardık. Yoksa devre temassızlıktan çalışmazdı. Her çalışmadığında -10 puan,

Hızlı birleştirme gerekiyorsa Wagonun klemensleri de var gayet kullanışlı. İşinizi görür mü bilmiyorum.

Bu wagolar 22 yada 24 awg kablo ile de iş görür mü acaba? Bir karta ayarlı güç kaynağından güç verecem. Kartın güç girişine jst konnektörlü kablo takacam kablo uçları boş. Bu uçları banana jakla bağlayacam. Ama wago ile bir ucu boş banana kabloyu kullanabilirim belki.

biz kumanda devresini klemensler ile kurardık ileride kurarken yabancılık çekmeyelim diye.
hem gevşeklik temassızlık yaşamazdık hemde ileride görünce afallamadık.

Wago tek damarlı kalın kablo ile iş görüyor. İnce kablo veya kalın da olsa çok damarlı ile kullanılamıyor. Ama iyice sıkışırsan çok damarlı kablonun ucuna lehim uygulayıp wagoya takılabilir.

Wago tek damarlı kalın kablo ile iş görüyor. İnce kablo veya kalın da olsa çok damarlı ile kullanılamıyor. Ama iyice sıkışırsan çok damarlı kablonun ucuna lehim uygulayıp wagoya takılabilir.
kablo yüzüğü alıp yan keski ile sıkıştırılıp kullanılabilir wagolar ile.

IMG_20221201_205407.jpg

Direnç. Net den aldığım bu banana da Born Jack a sokup çıkarmada bu şekilde parçalarına ayrılıyor linkine de bırakıyorum tavsiye etmem

IMG_20221201_205525.jpg

1.banana jack da parçalanma olduktan sonra bu yekpare olan Jackı kullanmaya başladım bence dezavantajları stok yapılacak ise fiyat ve
IMG_20221201_205708.jpg

İnce kabloları uygun olmaması içerisindeki vidadan sıkılıyor
Linki

Stok maliyetini düşürmek için yekpare başka Jacklar ararken
IMG_20221201_205820.jpg

Bu jackları buldum iç kısmı tek parça ürünler korumalı tipte değiller ama şuana kadar max 40v a kadar kullandım pek sorun ile karşılaşmadım

Bu jacklar ın sevdiğim yanı farklı renkleri de mevcut
IMG_20221201_210017.jpg

İstenilen şeye göre ayrıştırma yapabiliyorum
Satıcı ürünlerde değişiklik yapabilir linklerden alımlarda elime gelen ürünler bunlardı

Son düzenleme:
20508 eklentisine bak

Direnç. Net den aldığım bu banana da Born Jack a sokup çıkarmada bu şekilde parçalarına ayrılıyor linkine de bırakıyorum tavsiye etmem

20509 eklentisine bak

1.banana jack da parçalanma olduktan sonra bu yekpare olan Jackı kullanmaya başladım bence dezavantajları stok yapılacak ise fiyat ve
20510 eklentisine bak

İnce kabloları uygun olmaması içerisindeki vidadan sıkılıyor
Linki

Stok maliyetini düşürmek için yekpare başka Jacklar ararken
20512 eklentisine bak
Bu jackları buldum iç kısmı tek parça ürünler korumalı tipte değiller ama şuana kadar max 40v a kadar kullandım pek sorun ile karşılaşmadım

Bu jacklar ın sevdiğim yanı farklı renkleri de mevcut
20513 eklentisine bak
İstenilen şeye göre ayrıştırma yapabiliyorum
Satıcı ürünlerde değişiklik yapabilir linklerden alımlarda elime gelen ürünler bunlardı
Bu vidayla sıkıştırmalı olanlar bana çok sağlıklı değil gibi geliyor. Lehimlenenler sanki daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca bu ayrıntılı değerlendirme için teşekkürler.

1669919883504.png

Bunlardan bende aldım ve beğendim özellikle born jaklar çok hoşuma gitti. Piyasadaki ürünlerden farklı olarak bu jaklara m4 çatal papuç sıkıştırılabiliyor.
1669920055995.png

Metal kasa smpslerin bariyer klemeslerinde m4 çatal kullanıyorum. Dolayısı ile sistemi dışardan beslemek istediğimde bu çatalların born jak a takılması benim için bulunmaz nimet...

Bu vidayla sıkıştırmalı olanlar bana çok sağlıklı değil gibi geliyor. Lehimlenenler sanki daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca bu ayrıntılı değerlendirme için teşekkürler.
Bir süre kabloyu vidası ile Sıkıştırarak kullandıktan sonra Çıkma yapıyor diye kabloyu lehimledim içine vida sadece dışındaki renkli plastiği tutmak için kullanıyorum

ΩBunlardan bende aldım ve beğendim özellikle born jaklar çok hoşuma gitti. Piyasadaki ürünlerden farklı olarak bu jaklara m4 çatal papuç sıkıştırılabiliyor.
Üst düzey ölçüm cihazlarında hep çatal pabuç kullanılıyor jackı içeri sokmaktan daha iyi bir temas sağlıyor gibi Marco reps de çatal pabuç kullanıyor çoğu durumda born jacka banana yada çatal pabuç ile bağlantı sağlamak arasında kaç mΩ fark var acaba böyle bir ölçümü kelvin prob ile gerçekleştirebilir misiniz @taydin

Üst düzey ölçüm cihazlarında hep çatal pabuç kullanılıyor jackı içeri sokmaktan daha iyi bir temas sağlıyor gibi Marco reps de çatal pabuç kullanıyor çoğu durumda born jacka banana yada çatal pabuç ile bağlantı sağlamak arasında kaç mΩ fark var acaba böyle bir ölçümü kelvin prob ile gerçekleştirebilir misiniz @taydin
Eğer çalışma alanınız sensör tasarımı/üretimi gibi alanlar değilse bu mR sizin için bir anlam ifade etmeyecektir.

Çok yüksek akımlarda çatalın bir bereketi görülür. Ben de ilk başka kabloları hep çatallı yaptım, ama masa üzerinde duran bir cihaza bağlantı zor oluyor. Alttan bağlayınca kablo masaya takılıyor. Üstten bağlayınca da kablo cihaz düğmelerinin üzerini kapatıyor. En iyisi, üzerinde başka jack takmaya imkan veren banan jack'ler.

Vidayla sıkılanlar sorun çıkarıyor. Sıkılırken vidanın ucu kabloyı kıyıyor ve kopmaya çok yakın hale getiriyor. Ben her zaman kabloyı lehimliyorum.

Bu wagolar 22 yada 24 awg kablo ile de iş görür mü acaba? Bir karta ayarlı güç kaynağından güç verecem. Kartın güç girişine jst konnektörlü kablo takacam kablo uçları boş. Bu uçları banana jakla bağlayacam. Ama wago ile bir ucu boş banana kabloyu kullanabilirim belki.

28 … 12 AWG demiş. (AWG, inç, feet gibi birimleri hiç sevmem bu arada :D )

En dandik jumper kabloların bakırlarını bile tutabiliyor. Sert asılınca bakır teller kopuyor tabi fakat klemensten çıkma gibi bir durum olmuyor.

Bu tip kablolarında kalitelileri var. Hazır ethernettten çıkma çok damarlı. Onlarda kopmada olmuyor.

28 … 12 AWG demiş. (AWG, inç, feet gibi birimleri hiç sevmem bu arada :D )

En dandik jumper kabloların bakırlarını bile tutabiliyor. Sert asılınca bakır teller kopuyor tabi fakat klemensten çıkma gibi bir durum olmuyor.

Bu tip kablolarında kalitelileri var. Hazır ethernettten çıkma çok damarlı. Onlarda kopmada olmuyor.
DT-8 alıp dış izolesini soyduğunuzda farklı renklerde 8 ayrı 0.22 kablo elde ediyorsunuz.
Ve çok bir parada değil 50 metresini 120 liraya almıştım geçen yıl.

Bu konudaki kabloları 2 senedir kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Bu konudaki kabloları 2 senedir kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Sanırım sizin aldığınız uçları netten temin etmek mümkün değil.

20508 eklentisine bak

20509 eklentisine bak

Bu jacka kablo nasıl bağlanıyor?
Deliklere vida çekilmemiş.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,847
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back