ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Merhaba bu gün 2. El aldığım yazıcı ile ilk Baskı devreyi bastım
Ya matkapta eğrilik var ya da mandren yalpalıyor.3d yazıcıdan stand bastırmıştım gravür için sorun yok ama 1mm uç yalpa yapıyor karbür PCB uç seti alırsam yalpa olayını çözebilirim diye düşünüyorum doğru bir fikir mi sizce ?
Temizliği IPA ile yaptım ama kirli kalmış olabilir dediğim gibi biraz acele ettim sanırımboard edge bile çok güzel çıkmış. bence ütü ayarı değil de pcb'nin sol üst tarafları kirli kadı. belki de iyi temzledin ama farketmeden dokundun.
temizlerken selülozik tiner kullandıysan ondan da olabilir. aseton çok daha iyi sonuç veriyor. ipa hiç denemedim.
karbür PCB uç seti alırsam yalpa olayını çözebilirim diye düşünüyorum
Ya matkapta eğrilik var ya da mandren yalpalıyor.
İkisini de kontrol etmelisiniz.
3mm arkalı matkap setleri fena değil ama biraz
pahalı. Kırılınca canınız acıyor.
Bir zaman 0.7mm matkap almıştım. Tanesi 2€ idi.
Köreldiler ama hala kullanıyorum.
Çok 0.7 ve daha altını tezgâh olmadan kullanmayın.
En azından ben beceremiyorum.
Elimde bundan var ama titreme yapıyor, biraz
büyük bir tezgâha geçme niyetim var...
Abi param kalmadı he valla 0'ım şuan ona göre ne yapabilirimYalpa, mandren veya motor mili ile ilgili bir sorun. Karbür uç alırsan, onlar çok daha kolay kırılır, maliyeti de çok daha fazla can yakar.
Abi param kalmadı he valla 0'ım şuan ona göre ne yapabilirim
Yazıcı tamam matkap da patladık bu sefer dePara çok az ise, o parayı en iyi şekilde değerlendirmen lazım. Olmayacak bir şeye yatırırsan otomatikman ziyan etmiş olursun. Senin bu mevcut düzenek ile 1 mm nin altına inmen zor.
Şunu yaparsan iyi sonuç alırsın. Üzerinde hazır araba olan kısa bir lineer ray al. Mesela 200 mm ray, üzerinde de araba. Ray ölçüsü de 15 mm yeterli. Böylece çok düzgün, boşluksuz ilerleyen, ve üzerine bağlayacağın bir aparatı da sımsıkı tutan bir sütunun olur.
Temsili link. Uygun fiyat için araştırmakta fayda var. Bu şahin rulman'a baktım ama fiyat mantıklı değil. 200 mm için fiyatın ne olduğu belirsiz. Başka yerlere de bakabilirsin
32270 eklentisine bakMinyatür Lineer Kızak Lineer Ray Araba SHN 15 C - Şahin Rulman
Minyatür Lineer Kızak Lineer Ray Araba SHN 15 C en uygun fiyatla Şahin Rulman'da! Şimdi indirimli fiyatla online sipariş verin.www.sahinrulman.com
Tezgah hoşuma gitti. Bunun stl i varmı?32269 eklentisine bak
Şundan kullanıyorum
Saf aseton daha iyi. İPA yetersiz.Temizliği IPA ile yaptım ama kirli kalmış olabilir dediğim gibi biraz acele ettim sanırım
Tezgah hoşuma gitti. Bunun stl i varmı?